EKLEKTIČNA VEČER

U pulskom Klubu Kotač koncertno se predstavlja Chui kvartet

| Autor: Tea Tidić
Chui (Snimila Marina Uzelac)

Chui (Snimila Marina Uzelac)


U pulskom Klubu Kotač ovaj petak gostuje instrumentalni kvartet Chui, koji sviraju prepoznatljiv spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, progresivnom glazbom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice su u pretprodaji na web stranici Kluba Kotač: www.kotac.eu.

Chui su hrvatski instrumentalni kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu, a popriličnu bazu fanova stekli su već s prvim albumom »Chui« iz 2012. godine.

Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album »The Second Arrival« koji kao i prvijenac dobiva brojne pohvale od glazbene kritike i publike. Treći album, »Third Sun From The Stone«, uslijedio je 2015. godine i dobio je odlične kritike te je na brojnim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom instrumentalnom sastavu u Hrvatskoj.

Te godine skladaju i glazbu za kazališnu predstavu »Hairy Hairy Mouth« litavskog kazališta Psilicone Theatre koju premijerno u živo izvode u Litvi na Kaunas bilenalu, a kasnije i u Berlinu na Klang der digne festivalu u kazalištu Chaubude.

Godine 2017. Chui su snimili album »Chui ovu glazbu« s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije s kojim su rasprodali nekoliko koncerata uključujući i onaj u Velikom pogonu Tvornice kulture, a snimili su i pjesmu sa hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac. Album »Chui ovu glazbu« je Chuievcima donio i dva Porina, jedan za najbolji jazz album i drugi za najbolju jazz izvedbu. Sljedeće godine dobivaju Rock&Off glazbenu nagradu za najboljeg jazz i najboljeg koncertnog izvođača.

Prvi album u kvartetnoj postavi objavljuju 2019. godine, s novom ritam sekcijom - Konradom Lovrenčićem na bas gitari i Ivanom Levačićem na bubnjevima. Album »Iz Kapetanovog Dnevnika« je opet osvojio dva Porina i od mnogih glazbenih novinara proglašen domaćim albumom godine, a Chui je opet proglašen najboljim Jazz & Off sastavom na Rock&Off glazbenoj nagradi.

Krajem 2019. po narudžbi Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza skladaju glazbu za nijemi dokumentarni film »Berlin simfonija velegrada« (1927.) redatelja Valtera Ruttmana koji premijerno izvode uz filmsku projekciju u kinu Tuškanac na otvorenju Berlinale Specijal festivala u Zagrebu, zatim i na Danima Hrvatskog filma, Dop festivalu u Varaždinu, a ove godine povodom desetog rođendana benda su izveli »Berlin« i na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, Osječkom kulturnom ljetu i na Pula film festivalu. 2020.

Treći put za redom osvajaju novinarsku nagradu Rock&Off-a za najboljeg Jazz & Off izvođaća. 2022. godine objavljuju novi studijski album »Zagreb – Berlin« zamišljen konceptualno kao dvostruki album, na jednom vinilu skladbe nastale za vrijeme pandemije, a na drugom skladbe koje je Chui skladao za »Berlin simfoniju velegrada«. Naslovnicu za album je naslikao naš svjetski najpriznatiji i najpoznatiji majstor stripa i ilustracija Igor Kordej. Album je od glazbenih novinara i Rock&Off nagrade proglašen domaćim albumom godine, a osvaja i tri Porina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter