Kultni njemački bend

Einstürzende Neubauten dolaze u Hrvatsku

| Autor: Glas Istre
(Foto Einstürzende Neubauten Facebook)

(Foto Einstürzende Neubauten Facebook)


Kultni njemački bend Einstürzende Neubauten dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 7. rujna 2024. Pioniri konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku. Koncert će se održati 7. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture, u sklopu turneje alien pop music 2024 na kojoj Einstürzende Neubauten predstavljaju novi album koji izlazi ovog proljeća. 

Otkako je bend osnovan 1. travnja 1980., Einstürzende Neubauten mijenjaju parametre mainstreama i subkulture kako bi nečujno učinili čujnim – možda i nečujno. Ovo eksperimentalno terensko istraživanje, koje traje više od četiri desetljeća, sada ulazi u sljedeću fazu. U 44. godini postojanja bend se vraća svojim korijenima i redefinira sebe. Riječ je o promjeni slike o sebi, za koju je ovaj berlinski kvintet plus jedan kreirao vlastiti žanr u 2024. godini -  apm – alien pop music.

Stalna evolucija – tako se najbolje može sažeti opus Einstürzende Neubauten. Glazbena evolucija, koja je započela debitantskim albumom 'Kollaps' iz 1981., sada se očituje izdavanjem novog albuma 'Rampen – apm: alien pop music' čiji je izlazak najavljen za 24. travnja. Einstürzende Neubauten jedan je od rijetkih njemačkih bendova koji internacionalno šalje istinski impuls putem svoje jedinstvene trendsetting mješavine. Utjecao je na brojne druge bendove i umjetničke žanrove, utjecao je na cijelu generaciju, a čak i danas pruža često kopirane nacrte za eksperimentalnu zvučnu umjetnost i izvedbu.

Pretprodaja ulaznica za fanove, točnije za obožavatelje EN-a, koji su financirali posljednje dvije produkcije preko platforme Patreon kreće 8. veljače. Oni će dobiti link putem kojeg će moći prvi kupiti ulaznice, a nakon toga 9. veljače u 10 sati kreće generalna prodaja  putem Eventim sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Cijena ulaznice je 42 eura. Tekst objave kao i vizualne materijale možete naći na sljedećem linku. Za sve daljnje informacije stojimo na raspolaganju

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini