NIJE KRAJ?

Studijski bubnjar tvrdi da postoji bunkerirani "izgubljeni" album upokojenih Daft Punka

| Autor: Portal NoviList
(Foto: arhiva Novi list)

(Foto: arhiva Novi list)


Svima onima koji se teško mire s činjenicom da francuski genijalci inteligentne plesne glazbe Daft Punk odlučili da se zauvijek povlače sa scene i da više neće čuti njihove nove glazbe, stižu potencijalno dobre vijesti.

Naime, Consequence Of Sound uhvatio je razgovor s male studentske TV stanice WSIU smještene u Carbondaleu, Illinois u kojoj je bubnjar sa sessiona za posljednji album Daft Punka „Random Access Memories“, otkrio da je bend snimio dovoljno materijala za još jedan album.

U video razgovoru za program alt.news 26:46, američki bubnjar koji nastupa pod imenom Quinn i koji je osim njih surađivao s niskom velikih imena  (T-Bone Burnett, Tracy Chapman, Kanye West, India Arie, Janelle Monáe), izjavio je da je on bio među zadnjim suradnicima koji je odradio svoj posao na „Random Access Memories“ i „prvi suradnik na albumu na kojem su Daft Punk nastavili raditi“.

Ispričao je kako je svjedočio početnim stadijima stvaranja novih pjesama i njihovog snimanja uz članove benda Thomasa Bangaltera  Guy-Manuela de Homem-Christoa.  Ti sessioni odvijali su se 2018. godine.

“Thomas je bio za klavijaturama, zapravo je imao računalni program, i samo je eksperimentirao. Samo je napikavao stvari. Doslovno smo si pokušavali prenijeti vibru. Bio je tamo na prekrasnom miks pultu, a ja u studiju, počeo sam svirati svoj čudni set bubnjeva… Što god bi mi dao, odgovorio bih i pokušao nešto smisliti” – rekao je Quinn.

Dao je do znanja da je snimljeno dosta spontanog, neobičnog, izvrsnog materijala od kojeg bi se dao napraviti album.

Također, izjavio je da stalno provjerava u kojem je priča stadiju i rečeno mu je da oni rade na tom materijalu. Nije precizirao kad je to pitanje zadnji put postavio jer su u veljači 2021. putem visoko stilizirane metaforičke video poruke Daft Punk objavili da prestaju s radom.

„To izlazi iz ormara. Pitao sam momke mogu li za jedan drugi intervju govoriti o tome, jer znate kakvi oni sami jesu, vrlo šutljivi i tajnoviti“ – s prilično uvjerenja govori Quinn.

Jesu li to samo njegove želje i želje nebrojenih obožavatelja širom svijeta, ostaje da se vidi. Činjenica jest da su Daft Punk sve radili daleko od očiju javnosti, pa i pomno prikrivali vlastiti identitet noseći kacige i nikad ništa ne govoreći. Ako i rade na nečemu, ne treba očekivati da će to razglasiti na sva zvona.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater