MELODIJE ISTRE I KVARNERA

Veliki festival iduće godine slavi 60. obljetnicu i poziva sve autore da se posebno potrude

| Autor: Vanesa Begić
Finalna večer Melodije Istre i Kvarnera 2023. (Snimio Mateo Levak)

Finalna večer Melodije Istre i Kvarnera 2023. (Snimio Mateo Levak)


Festival MIK (Melodije Istre i Kvarnera) u 2024. godini slavi visoku obljetnicu - 60 godina od osnutka. MIK je jedan od tri najdugovječnija festivala na ovim prostorima.

Organizatori na poseban i inovativni način pripremaju obilježavanje ove visoke godišnjice, što će, nadaju se, razveseliti publiku koja ga već desetljećima prepoznaje kao svoju najomiljeniju glazbenu manifestaciju. Ovim natječajem MIK poziva sve autore da se ove godine posebno potrude i svojim talentom pokažu što znaju i umiju, jer obljetnice se uvijek pamte po dodatno uloženom trudu svih sudionika.

Stihovi skladbi mogu biti pisani na: čakavici Istre i Kvarnera i sjevernojadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku, talijanskom dijalektalnom i talijanskom književnom jeziku. U glazbenom dijelu, tu se traži korištenje etno elemenata istarsko- kvarnerskog podneblja, u duhu najljepših ostvarenja festivala MIK.

Skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock, folk ili bilo kojem suvremenom pravcu glazbe. MIK je pokazao otvorenost prema svim stilovima glazbe i potiče mlade autore da stvaraju ono što osjećaju kao svoj način izražavanja. Autori glazbe dužni su voditi računa o kvaliteti stihova. Glazba i stihovi ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo.

Svaka prijava mora sadržavati slijedeće elemente: demo snimku (mp3) sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata, stihove skladbe te podatke o autorima i kontakt informacije.

Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene. Autori garantiraju originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala bez dogovora s direkcijom festivala. Direkcija zadržava pravo naknadne narudžbe pjesama u svrhu postizanja čim bolje kvalitete festivala. Autori odabranih skladbi će nakon objavljivanja rezultata natječaja potpisati s Organizatorom izdavački ugovor.

Natječaj traje do 1. veljače 2024., a radovi se šalju isključivo na e-mail: [email protected] (mp3 + tekst + sve podatke o skladbi). Informacije su dostupne na tel. 091/2083-802.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter