18. DANI GITARE

Koncert Natana Zlodre u petak u Umjetničkoj školi Poreč

| Autor: Mladen
Natan Zlodre (Snimila Elzana Duša)

Natan Zlodre (Snimila Elzana Duša)


U povodu 18. Dana gitare, u petak u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč u 19 sati nastupit će mladi hvaljeni gitarist Natan Zlodre. Ulaz je slobodan, a na programu su skladbe Tarrege, Paganinija, Albeniza, Botice i Listeša.

Natan Zlodre počeo je svirati gitaru 2007. u klasi prof. Zorana Melvana pri OGŠ Jakova Gotovca u Sinju. Završio je tri razreda srednje škole u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije, a 2014. obrazovanje je nastavio s prof. Goranom Listešom pri Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje je maturirao s odličnim uspjehom. Studirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Gorana Listeša, te je počeo surađivati s prof. Lukaszom Kuropaczewskim (Poljska) kod kojeg je i završio preddiplomski studij na prestižnoj Glazbenoj akademiji I. J. Paderewski u Poznanju. Magistrirao je 2022. godine na Kraljevskom konzervatoriju u Hagu u klasi maestra Pavela Steidla. Trenutačno je profesor pri GŠ Jakova Gotovca u Sinju.

Ovaj nagrađivani glazbenik nastupao je u dvoranama kao što su Arena Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Hrvatski glazbeni zavod, Eufrazijeva bazilika, Galerija Prica Samobor, Dvorana braće Bersa u Zadru, Filharmoniji u Parizu (Francuska), dvoranama u Oxfordu i Londonu (Velika Britanija), Dvorani Fogar (Italija) itd. Debitantski nastup s orkestrom održao je 2020. uz orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum