U NEDJELJU BI PROSLAVIO 50. ROĐENDAN

Obitelj, prijatelji i kolege glazbenici: Sjećanje na prerano preminulog pulskog gitaristu Aleksa Černjula

| Autor: Obitelj, prijatelji i kolege glazbenici
Aleks Černjul (Snimio Damir Bošnjak / Pulska svakodnevnica)

Aleks Černjul (Snimio Damir Bošnjak / Pulska svakodnevnica)


Prošle su pune tri godine otkad nas je napustio dobro znani pulski glazbenik, gitarist Aleks Černjul, a u povodu datuma njegovog rođendana - naime, u nedjelju, 26. ožujka on bi proslavio svoj pedeseti rođendan - u našu redakciju javili su se članovi njegove obitelji, prijatelji i kolege, želeći obilježiti sjećanje na svog dragog prijatelja i kolegu, koji, iako više nije s nama, i dalje je prisutan u srcima onih čije živote je obilježio.

Aleks Černjul je rođen u Puli, te je dobro poznat u glazbenim krugovima po svom vrsnom umijeću sviranja gitare. Također, možda je manje poznato da je bio i majstor borilačkih vještina.

Prvi Černjulov bend bio je R.I.P., a nakon toga je osnovao grupu Superfree koju je kasnije Alen Vitasović angažirao kao prateći bend.

Černjul je istovremeno trenirao kung-fu, došavši do crnog pojasa. Svirao je i u Atomskom skloništu, potom u Finskoj, a sa suprugom pjevačicom osnovao je sastav. Paralelno se za učitelja borilačkih vještina školovao kod renomiranih predavača u inozemstvu, cijelo vrijeme poučavajući mnogo djece i odraslih borilačkim vještinama, ali i glazbi. Podučavao je mnoge učenike gitari, bubnjevima, bas gitari i klavijaturama u SAKUD Mendula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater