glazbenA raskoš

Massimo Savić nastupio pred prepunim auditorijem u Areni Zagreb: Veličanstven trijumf karijere

Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate i impresivne karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, "Sjaj u tami" iz vremena Doriana Graya. Nakon magičnog početka uslijedile su "Jedan dan ljubavi", "Neka ti plove brodovi", "Sretan put" i "Dodirni me slučajno"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Filip Bušić)

(Snimio Filip Bušić)


Koncert života, kruna karijere, apsolutni trijumf glazbene raskoši jednog od najvećih. Na sve ove načine, ali i puno više može se opisati dugoočekivani koncert neponovljivog Massima koji je preksinoć pred prepunim auditorijem održan u Areni Zagreb.

Bilo gdje

Spektakularnu večer čast je imao otvoriti zbor Concordia Discors pod ravnanjem dirigenta Lobela Filipića koji je u aranžmanu Brune Urlića izveo Massimove pjesme "Bilo gdje" i "1000 ljudi". Osjećaj iščekivanja proširio se ispunjenom dvoranom, a uskoro ga je zamijenio usklik oduševljenja kada se na pozornicu popeo protagonist večeri - Massimo.

Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate i impresivne karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, "Sjaj u tami" iz vremena Doriana Graya. Nakon magičnog početka uslijedile su "Jedan dan ljubavi", "Neka ti plove brodovi", "Sretan put" i "Dodirni me slučajno". Hit za hitom iz pjesmarice obožavanog pjevača od kojih je svaki izazivao opće oduševljenje okupljenih Massimovih obožavatelja.

(Snimio Filip Bušić)(Snimio Filip Bušić)

Massimu i njegovom fantastičnom bendu na pozornici su se zatim pridružile i dvije posebne gošće - Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) te je ovaj famozni tercet izveo obožavanu baladu "Odjednom ti". Uslijedio je aktualni singl "Zamisli" te uvijek odlično primljena "Indija" nakon koje je zvučnu kulisu dodatno začinio virtuoz saksofona Igor Geržina na pjesmama "Gracija" i "Kladim se na nas", a već na "Nisam spreman" pridružio se i virtuoz Zvjezdan Ružić. Među gostima su se našli i Massimovi dugogodišnji suradnici Ivan Dečak (Vatra) i Predrag Martinjak, a posebno iznenađenje bio je i talijanski Barry White - Mario Biondi.

Sjajno raspoloženi

Sjajno raspoloženi Massimo nije skrivao oduševljenje emocijama nabijenom atmosferom koja je tijekom cijelog koncerta vladala dvoranom. Jedan od vrhunaca koncerta zasigurno je bila besprijekorna izvedba njegovog velikog hita "Iz jednog pogleda", a trijumfalno finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom Belanom "Zar više nema nas".

(Snimio Filip Bušić)(Snimio Filip Bušić)

Praćeni ovacijama i gromoglasnim pljeskom Massimo i bend vratili su se na bis na kojem je izveo već svojevrsnu himnu "Mali krug velikih ljudi", a spektakl je zaokružen nezaboravnim "Krugom u žitu".

Tri čarobna i nezaboravna sata pred ispunjenom Arenom Zagreb potvrdila su veličinu, utjecaj i značaj Massimove dosadašnje karijere, njegov iznimni talent i ono najvažnije; onu posebnu vezu između njega i njegovog 'velikog kruga velikih ljudi'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum