FISH HOUSE ROVINJ

U Rovinju otvoren prvi pravi riblji street food restoran

Hot dog i burger od lososa, riblja kobasica, buzara i kozice, domaći tartar i šalša kao fast food napokon su postale dio gastronomske ponude kojom promoviramo ono najbolje od Mediterana.

| Autor: Promo


U omiljenom turističkom ribarskom gradu Rovinju, u srcu njegovih šarenih i živopisnih ulica otvoren je jedinstveni gastro koncept Fish House Rovinj. Zahvaljujući Chefu Jasminu, njegovom trudu, radu i posvećenosti kuhanju ponuda kojom Fish House Rovinj odskače jedinstvene su riblje delicije spremljene na autentičan način iako se radi o street foodu.

U ponudi se nalazi 12 ribljih jela na koja nije moguće naići nigdje u ribljim restoranima duž obale, a zaštitni znak ovog street food koncepta su domaća peciva, domaća pašta, domaći umaci, kvaliteta i kreativnost u spajanju okusa, kao i vizualni identitet jela.

Fish House

Prva i jedina riblja kobasica u Hrvatskoj, zapravo je prvi i jedini riblji hot dog u regiji, domaći ručno rađeni crni ravioli punjeni bijelom ribom, grilani morski pas sa slatkom kiselom domaćom šalšom, slanutkom, mladim lukom i kaparima, fritto misto, mix delicija kozica, srdele i lignji uz hrskavi pomfrit i domaći tartar sa dodatkom kapara i maslina, bao bunsi punjeni brudetom od jadranskih kozica samo su dio onoga čime ovo mjesto namjerava inspirirati posjetitelje.

Fish House

Svako od tih jela koje mladi Puležan Chef Jasmin nudi u Fish Houseu sadrži njegov potpis kroz jednostavnost okusa, jer kako kaže, iako je  usavršavao svoje znanje i vještine tijekom staža u Michelin restoranima po Europi, odlučio se za riblji fast food koncept upravo zbog činjenice da takve ponude na Jadranu zapravo nema pa ne postoje ni ograničenja.

Ta sloboda daje jelima zanimljivu crtu, a Jasminu kreativnost i priliku da ovakve delicije ponudi većem broju ljudi po pristupačnim cijenama i tako promovira ono po čemu je naša obala upravo poznata.

Fish House

- Fish house Rovinj tu je da ponudi autentičnost i sruši predrasude o street foodu kao kaloričnoj, pretjerano začinjenoj i nezdravoj hrani koju treba izbjegavati. Hrana može pričati životne priče, a život grada odvija se na njegovim ulicama.

Želim da Fish House upravo kroz morsku hranu stvara nove priče te pridonosi turističkoj ponudi ovog prekrasnog grada – pojašnjava nam misao kojom se vodio chef Jasmin i tvrdi da su svježe namirnice ono što ga inspirira u novim kulinarskim kreacijama.

Fish House Rovinj nalazi se u ulici De Amisic 2 i od 10. lipnja otvoren je svakim danom od 10 do 23 sata. 

Otvorenje FIsh Housea

Fish House

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom