TEČAJ

Primjena ekstradjevičanskog ulja u gastronomiji: DRUGA GENERACIJA SOMMELIERA MASLINOVOG ULJA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ovim dijelom praktične nastave program sommeliera maslinovog ulja približava se kraju

S dodatkom ekstradjevičanskih maslinovih ulja raznih sorti imali su prilike kušati tartar od lubenice s istarskom mozzarellom, grdobinu, steak s plavim pireom, meso boškarina s rimskim njokom, te sladoled od tartufa i čokoladni fondant s narančom

U kušaonici Wine Babos u Vodnjanu u petak se održala gastro-priredba "Primjena ekstra djevičanskog ulja u gastronomiji" u sklopu praktične nastave programa osposobljavanja za poslove sommeliera maslinovog ulja kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Vodnjan.

Radionicu je vodio chef Nikola Vuković, za 14 polaznika, koliko ih ove godine pohađa program. Radi se o drugoj generaciji (budućih) sommeliera, nakon što je lani program uspješno završilo 40 polaznika. Tako su polaznici, nakon teorijskog i praktičnog dijela s vježbama, odrađenih u proteklim mjesecima u prostorima Učilišta, imali prilike usvojeno znanje primijeniti u gastronomiji.

Pod vodstvom jednog od najboljih kuhara, tako su imali prilike kušati tartar od lubenice s istarskom mozzarellom, grdobinu, steak s plavim pireom, meso boškarina s rimskim njokom, te dva deserta: sladoled od tartufa i čokoladni fondant s narančom - sve s dodatkom ekstradjevičanskih maslinovih ulja raznih sorti. Chef je za prigodu birao maslinova ulja Vodnjanštine (Salvela, Chiavalon, Belci, S. Antonio, Brist) te jedno obitelji Grubić iz Bala.

Ovim dijelom praktične nastave program sommeliera maslinovog ulja približava se kraju. Podsjetimo, radi se o prvom takvom programu na prostorima Hrvatske s kojim je vodnjansko Pučko otvoreno učilište krenulo. Predavanja su počela u veljači prošle godine. Teorijski dio s vježbama vodili su stručnjaci Marin Krapac, Melinda Cossetto, Irena Krajcar Kokalj i Bosiljka Bilić, dok su praktičnu nastavu s vježbama vodili Marin Krapac i Melinda Cossetto.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini