Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme

Na trodnevnom natjecanju kušala su se 152 uzorka vina iz 12 zemalja svijeta: TRI AGROLAGUNINA ZLATA IZ BERGAMA

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Milan Budinski (Snimio Davor Šišović)

Milan Budinski (Snimio Davor Šišović)


Porečka Agrolaguna osvojila je tri zlatne medalje za svoja vina na talijanskom vinskom natjecanju "Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme" u Bergamu. Zlatom su se okitili Agrolagunin Castello Festigia 2017., zatim Riserva LV 2016. te Cabernet Sauvignon Festigia 2017., a k tome je Castello i jedno od svega deset vina koja su na ovoj smotri osvojila i posebnu novinarsku nagradu.

Tijekom ovog trodnevnog natjecanja u Bergamu kušala su se 152 uzorka iz 12 zemalja svijeta, a Agrolagunin Castello Festigia je drugu godinu za redom proglašen najboljim vinom iz Hrvatske.

Agrolaguna

"Velika je čast drugu godinu za redom na ovako prestižnom natjecanju, čiji su fokus crne sorte merlot i cabernet sauvignon i njihove kupaže, osvojiti nagradu za najbolje vino iz Hrvatske. Ova zlata za nas imaju još veći sjaj s obzirom da su nagrađena vina iz berbe 2017. linije Festigia tek nedavno plasirana na tržište. Izuzetno smo ponosni na svaku dobivenu nagradu. One su jedan od pokazatelja kontinuiteta kvalitete naših vina", rekao je u povodu ovog uspjeha Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Najbolje ocijenjeni Castello Festigia 2017. kupaža je međunarodnih sorti merlot, syrah, cabernet sauvignon i cabernet franc, "ali vino odiše istarskim duhom i terroirom, na najbolji način pokazujući sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice", ističe Budinski.

Svakako je zanimljiva i također zlatom nagrađena Festigia Riserva LV iz berbe 2016., jer je riječ o kupaži s 81 posto merlota, 9 posto malvazije i 10 posto terana, što je vrlo nesvakidašnja kombinacija, ali svojim odlikama i rezultatima i ova Riserva spada u sam vrh Agrolaguninih premium vina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom