GASTRO MANIFESTACIJA

Jesen na pijatu vraća se u središnju Istru

Plakat manifestacije

Plakat manifestacije


Na područje središnje Istre po treći se put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje će posjetitelji moći uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo osam ugostiteljskih objekta s područja TZ središnje Istre, a u njihovim primamljivim menijima moći će se uživati od 8. do 30. listopada.

Meni od 120 do 200 kuna

U agroturizmu Stara štala, u Sandaljima kraj Boruta, jučer je najavljen početak gastronomske manifestacije "Jesen na pijatu u središnjoj Istri", koja će se treći put održati na području TZ središnje Istre. Navedenom su predstavljanju prisustvovali predsjednik Turističke zajednice središnje Istre Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, direktor AZZRI d.o.o. Igor Merlić, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan te vlasnica agroturizma Stara štala Karin Merklin.

Manifestacija "Jesen na pijatu u središnjoj Istri" odvijat će se od 8. do 30. listopada u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica ovog podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

S konferencije za novinareS konferencije za novinare

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni.

U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude svaki posebno osmišljen meni. Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje) nudit će juhu od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonsku salatu te kolač od jabuke za 120 kuna.

Najbolje iz prirode

In Sylvis wine and restaurant u Svetom Petru u Šumi nudit će domaće rezance s vrganjima, svinjsku vratinu na padelu, krambl sa smokvama i sve to za 200 kuna. Konoba-pizzerija Capo u Cerovlju nudit će maneštru, pljukance u šugu od domaće kobasice i pancete te kolač od jabuke za 155 kuna. Konoba Dišpet u Zajcima kod Pićna nudit će tajadele s bučom i gljivama, bucmastog praščića s gljivama i flambirane jabuke za 130 kuna.

Konoba "2. peron" u Cerovlju pripremat će pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom za 170 kuna.

Konoba Jelenić u Lušetićima kraj Pazina u ponudi će imati juhu od vrganji, makarune u umaku od miješanih gljiva i miješanu salatu te kolač od jabuka za 150 kuna.

Konoba Marino u Gračišću u ponudi će imati juhu od buče, pureće medaljone u umaku od gljiva sa slanim krumpirom i salata iz vrta i kolač sa šljivama za 140 kuna. Tomažova konoba iz Vošteni kraj Svetog Lovreča goste će počastiti aperitivom dobrodošlice, a u ponudi će im biti istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima te jesenska torta za 130 kuna.

- Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi: gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije, poručili su organizatori, a to je TZ središnje Istre, a suorganizatore i partnere Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum