UOČI BLAGDANA SV. EUFEMIJE

FESTIVAL VINA I ISTARSKE SUPE ove srijede na malom molu u Rovinju

| Autor: Glas Istre
festival supeGrad Rovinj

festival supeGrad Rovinj


Udruga Agrorovinj organizira tradicionalni Rovinjski festival vina koji će se održati u srijedu, 15. rujna, na malom molu gdje će posjetitelji moći degustirati izložena vina najboljih rovinjskih vinara: Collis, Dobravac, Fameja Matošević, P.O. Grota, Vina Mondelako, San Tommaso, OPG Martina Herak Smoljan, OPG Šuran, OPG Pavlović, P.O. Vivoda i Vina Lunika.

Festival uoči blagdana Sv. Eufemije ima za cilj promoviranje istarskih vina s naglaskom na autohtone sorte, Malvaziju istarsku i Teran, ali i druge sorte koje se uzgajaju na našem području, Chardonnay, Pinot sivi, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon, a u raznovrsnoj paleti vina moći će se pronaći i ekološka i biodinamička vina.

Uz to održava se i po prvi puta Ljetni festival istarske supe gdje će se pripremati i prezentirati tradicionalna istarska supa, jedna od najtipičnijih simbola istarske tradicije i gastronomije.

Ovim putem obavještavamo sve građane i goste kako broj posjetitelja nije ograničen, no svi koji žele prisustvovati manifestacijama moraju imati EU Covid potvrdu, potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. Test se neće moći obaviti na mjestu događanja.

Za degustaciju vina posjetitelji će morati izdvojiti 70 kuna za čašu, a za degustaciju istarske supe 70 kuna za bukaletu.

Trajanje manifestacije predviđeno je od 17 do 22 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom