PROIZVODE NAJBOLJI GIN

Destilerija iz Varvari kraj Poreča pobjednik je prvog festivala gina u Rovinju

| Autor: Glas Istre
(Foto Martesi facebook)

(Foto Martesi facebook)


Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi iz Varvari kraj Poreča u vlasništvu Davora Turkovića.

ginistraginistra

Na festivalu u Rovinju sudjelovalo je devet od 11 proizvođača gina s područja Istre.

Odluku o nagradama donijela je stručna Komisija za ocjenjivanje koja je na uzorkovanje ginova zaprimila ukupno 18 tipologija u šest kategorija.

Martesi je za svoj „Martesi gin“ odnio zlatnu medalju i titulu najboljeg u kategoriji 'London Dry Gin'.

Zlatnu medalju u istoj kategoriji osvojio je i gin „Midnight“destilerije Imagine Spirits, kao i Aurin „Gin Karbun limited Sea Edition“. Srebrne medalje osvojili su ginovi „Sette monti“ Karla Damijanića, „Nostromo Gin“ destilerije Rossi, „Gin Karbun“ destilerije AurA kao i „Autumn gin Old School“ destilerije u vlasništu Marka Ljubešića.

U kategoriji 'Destilirani gin' najboljim je proglašen gin Istarske kapljice „Flying Goat“, zlatna medalja pripala je i „Pink robinu“ destilerije Imagine Spirits te ginu „Flying Goat Purple Edition“ kojeg također proizvodi destilerija Istarska kapljica.

Brončane medalje osvojili su „Winter gin“ Old School destilerije i gin „VIII“ kojeg proizvodi OPG Čehić. U kategoriji 'Navy gin' zlatnu medalju za „Gin Karbun Navy Strength“ osvojila je destilerija AurA. Gin „Karolina 58“ u vlasništvu destilerije Sempervivum osvojio je zlatnu medalju u kategoriji 'Sloe gin'.

„Premium Gin s bijelim tartufom“ destilerije AurA osvojio je srebrnu medalju u kategoriji 'Macerat gin', dok je brončanom medaljom okrunjen „Orange gin“ Old school destilerije u kategoriji 'Gin liker'.

Istarski župan Boris Miletić čestitao je organizatorima na odlično odrađenom poslu.

- Prvi GinIstra festival zaista je okupio istarske proizvođače, struku i brojne posjetitelje te dao naglasak ovom destilatu. Istarska županija poznata je po vinu, maslinovom ulju, pršutu, tartufima i brojnim drugim delicijama, a sada će se kroz ovu manifestaciju brendirati i novi turistički proizvod - istarski gin. Osim što se kroz ovu manifestaciju daje podrška, ali i poticaj istarskim proizvođačima, ovo je dobar način i za privući goste nakon glavnog dijela turističke sezone. Sve u svemu - jedna zaokružena priča, izjavio je Boris Miletić.

- Osjećali smo da radimo dobru stvar, no nismo očekivali ovakav odaziv. Drago nam je da su ljudi prepoznali važnost ovog događaja te svojim dolaskom podržali istarske proizvođače, ali i brendiranje istarskih proizvoda. Također, privukli smo i goste, strane i domaće, što znači da ova manifestacija zaista ima potencijala da pripomogne u produljenju turističke sezone, a to je također bio jedan od naših ciljeva, istaknuo je organizator Igor Franković.

Emil Nimčević je dodao da je prvo izdanje GinIstre zamišljeno kao predstavljanje istarskih proizvođača i njihovih proizvoda, no svjesni smo da manifestacija ima potencijal postati važan događaj u kalendaru struke, bilo da privlači izlagače i publiku iz ostatka zemlje ili čak one izvan granica Lijepe naše. Odličan odaziv dao nam je dodatni poticaj da što prije krenemo s organizacijom idućeg izdanja GinIstre koja će biti još bolja i veća nego ova koja je za nama, rekao je Nimčević.

Dobitnici priznanjaDobitnici priznanja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum