Korisni savjeti

Češnjak može potrajati i do šest mjeseci. Evo kako

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Češnjak nije samo izuzetno zdrav, već i obogaćuje okus jela. Ako ste ove godine u vrtu uzgojili dovoljno češnjaka za zimu, sada je pravo vrijeme da ga pravilno uskladištite. Cijele, neoguljene glavice češnjaka mogu trajati i do šest mjeseci ako se čuvaju na pravilan način.

Češnjak čuvajte na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Izbjegavajte dugotrajno skladištenje u hladnjaku jer u hladnom i vlažnom okruženju češnjak brzo klija i poprima gorak okus. Oguljene češnjeve koje držite u hladnjaku iskoristite unutar tjedan dana, savjetuje klix.ba.

Ako imate veću količinu, preporučuje se da ga pohranite u veliku kartonsku kutiju obloženu novinama, dobro zatvorite i čuvate na suhom mjestu poput podruma, garaže ili ostave.

Nekoliko češnjeva možete spremiti i u kartonsku kutiju za jaja. Na taj način češnjak ostaje svjež, a manja količina vam je uvijek pri ruci. Kutija za jaja omogućuje dobru cirkulaciju zraka, što je ključno za očuvanje svježine i sprječavanje pojave plijesni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama