da se ne pokvare

Znamo kako očuvati svježinu limuna i do mjesec dana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Limun je voće koje duže traje od jagoda ili bobičastog voća, no bez hlađenja se može pokvariti već nakon sedam dana.

Iako se i tad može koristiti za čišćenje zahvaljujući limunskoj kiselini, postoji vrlo jednostavan način da mu produžite svježinu, i to do mjesec dana, piše klix.ba, a prenosi N1.

Najvažniji savjeti:

  • Hlađenje u zatvorenoj posudi: Čuvajte limune u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem u ladici za povrće. To sprječava isušivanje i produljuje svježinu.
  • Izbjegavajte posudu s drugim voćem: Držite limune dalje od banana i jabuka koje ispuštaju plin etilen, jer on ubrzava kvarenje.
  • Narezane limune čuvajte pažljivo: Polovice i kriške limuna držite u frižideru u hermetički zatvorenim spremnicima do 7 dana. Možete ih i zamotati u plastičnu foliju.
  • Zamrzavanje za dugotrajno čuvanje: Ako imate višak limuna, zamrznite ih! Prvo ih operite, dobro osušite, pa zamrznite cijele ili narezane. Narezane limune zamrznite na papiru za pečenje kako se ne bi slijepili, a sjemenke obavezno uklonite.

Brzi savjet: Za odmrzavanje limuna, dovoljno je nekoliko minuta u posudi s vodom.

Produžite svježinu limuna bez puno truda i imat ćete ih pri ruci kad god zatrebaju, bilo za pripremu jela, pića ili čišćenje!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama