mljac

Recite zbogom žilavom mljevenom mesu uz ovaj sastojak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Mljeveno meso je svestrana namirnica koja se može koristiti u pripremi brojnih ukusnih jela poput hamburgera, umaka bolonjez ili bureka. No, ako se ne pripremi na pravilan način, lako može postati žilavo i suho.

Kako navode kulinarski stručnjaci s portala Chowhound, postoji jedan neočekivani sastojak koji će pomoći da mljeveno meso ostane mekano i sočno tijekom kuhanja – soda bikarbona.

Soda bikarbona pomaže mesu da zadrži vlagu i okus te sprječava da se isuši tijekom pripreme. Iako se možda čini kao neobičan trik, ovaj sastojak zapravo povećava pH vrijednost mesa, što onemogućava proteinima da se povežu na način koji bi inače istisnuo vlagu, piše klix.ba, a prenosi N1.

Pomiješajte otprilike pola žličice sode bikarbone po kilogramu mljevenog mesa s malom količinom vode. Smjesu dobro promiješajte s mesom i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta prije nego što meso stavite na vruću tavu.

Rezultat? Mljeveno meso koje je mekše, sočnije i punije okusa, bez potrebe za dodavanjem previše masnoće ili kompliciranih začina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter