Kako navode kulinarski stručnjaci s portala Chowhound, postoji jedan neočekivani sastojak koji će pomoći da mljeveno meso ostane mekano i sočno tijekom kuhanja – soda bikarbona.
Ilustracija (Pexels)
Mljeveno meso je svestrana namirnica koja se može koristiti u pripremi brojnih ukusnih jela poput hamburgera, umaka bolonjez ili bureka. No, ako se ne pripremi na pravilan način, lako može postati žilavo i suho.
Kako navode kulinarski stručnjaci s portala Chowhound, postoji jedan neočekivani sastojak koji će pomoći da mljeveno meso ostane mekano i sočno tijekom kuhanja – soda bikarbona.
Pomiješajte otprilike pola žličice sode bikarbone po kilogramu mljevenog mesa s malom količinom vode. Smjesu dobro promiješajte s mesom i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta prije nego što meso stavite na vruću tavu.
Rezultat? Mljeveno meso koje je mekše, sočnije i punije okusa, bez potrebe za dodavanjem previše masnoće ili kompliciranih začina.