očuvajte okus

Ovo je najbolji način za čišćenje jagoda

| Autor: Novi list
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Soda bikarbona ne prestaje oduševljavati svojom svestranošću i korisnošću u svakodnevnom životu. To je sredstvo za čišćenje koje nježno uklanja prljavštinu i ostatke.

Kada se pomiješa s hladnom vodom, soda bikarbona može pomoći u čišćenju voća i povrća uklanjanjem pesticida, prljavštine i drugih neželjenih stvari.

Evo kako jednostavno očistiti jagode:

1. Pomiješajte malo sode bikarbone s vodom, otprilike žlicu po litri

2. Stavite jagode u vodu i ostavite ih da se namaču oko 5 minuta

3. Zatim ih isperite pod tekućom vodom jednu po jednu, postupno uklanjajući peteljku. To pomaže spriječiti da bilo kakve štetne tvari izvana uđu u voće.

Kako biste uklonili višak vode, osušite ih papirnatim ručnicima ili upotrijebite centrifugu za salatu.

U drugom slučaju obložite centrifugu upijajućim papirom, ubacite jagode i pustite ih da se polako vrte oko 15 sekundi. Jednostavno, zar ne?

Zašto se ova metoda čišćenja jagoda smatra najboljom?

Iz više razloga. Prije svega, soda bikarbona je kemijski spoj koji ima izvrsna svojstva čišćenja: pomaže u učinkovitom uklanjanju prljavštine, ostataka pesticida i drugih kontaminanata prisutnih na površini jagoda.

Također ima antibakterijska svojstva, koja mogu pomoći u uklanjanju svih bakterija prisutnih na površini jagoda. Ovo je važno kako bi se osigurala sigurnost hrane i smanjio rizik od kontaminacije štetnim bakterijama.

Također je siguran i netoksičan proizvod kada se pravilno koristi. To ga čini boljim izborom u odnosu na oštrija sredstva za čišćenje ili kemikalije koje mogu ostaviti štetne ostatke na vašim jagodama.

Jagode prirodno sadrže kiseline koje mogu utjecati na njihov okus i svježinu. Soda bikarbona može djelomično neutralizirati ove kiseline, pomažući u održavanju svježeg, slatkog okusa jagoda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum