KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Proljetna musaka s tikvicama i piletinom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Rijetko tko ne voli musaku s krumpirom i mljevenim mesom, a mi imamo recept koji je proljetna i laganija verzija s tikvicama i piletinom. Da bi musaka bila sočnija, umjetno mlijekom, možete ju zaliti jogurtom, a dodatni je plus i to što je brže gotova od klasične varijatne. Ovo ukusno jelo sigurno će zadovoljiti i najveći izbirljivci.  

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 350 g mljevenog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 poriluk 
  • 2 mrkve
  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 50 g parmezana
  • sol i papar 

Priprema:

Tikvice ogulite i isjecite na tanke kolutove, posolite i ostavite da stoje 20 minuta kako bi  pustile vodu. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga propržite na malo ulja da zastakli, a potom dodajte i mrkvu. Pržite oko 5 minuta, a zatim ubacite i poriluk, sipajte malo vode i krčkajte još 10-ak minuta.

Na kraju ubacite mljevno meso, začine i pržite da meso dobije rumenu boju. Na dno vatrostalne posude poredajte tikvice u dva reda. Raporedite jedan dio file od mesa, pa opet tikvice, pa maso, pa tikvice. Jaja razmutite s jogurtom i ravnomjerno prelijte preko musake. Pospite sve parmezanom i pokrijte folijom. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a nakon toga skinite foliju i zapecite još oko 10 minuta, tako da musaka dobije rumenu koricu.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum