Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)
Rijetko tko ne voli musaku s krumpirom i mljevenim mesom, a mi imamo recept koji je proljetna i laganija verzija s tikvicama i piletinom. Da bi musaka bila sočnija, umjetno mlijekom, možete ju zaliti jogurtom, a dodatni je plus i to što je brže gotova od klasične varijatne. Ovo ukusno jelo sigurno će zadovoljiti i najveći izbirljivci.
Sastojci:
Priprema:
Tikvice ogulite i isjecite na tanke kolutove, posolite i ostavite da stoje 20 minuta kako bi pustile vodu. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga propržite na malo ulja da zastakli, a potom dodajte i mrkvu. Pržite oko 5 minuta, a zatim ubacite i poriluk, sipajte malo vode i krčkajte još 10-ak minuta.
Na kraju ubacite mljevno meso, začine i pržite da meso dobije rumenu boju. Na dno vatrostalne posude poredajte tikvice u dva reda. Raporedite jedan dio file od mesa, pa opet tikvice, pa maso, pa tikvice. Jaja razmutite s jogurtom i ravnomjerno prelijte preko musake. Pospite sve parmezanom i pokrijte folijom. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a nakon toga skinite foliju i zapecite još oko 10 minuta, tako da musaka dobije rumenu koricu.
Dobar tek!