korisno

Ovo su tri zlatna pravila Gordona Ramsayja koje uvijek slijedi kada jede u restoranima

| Autor: Lucija Sučić
(iStock)

(iStock)


Svatko od nas ima neka ‘pravila’ koja se tiču objedovanja u restoranima kojih se volimo držati. Netko voli svaki puta jesti isto i uživati u klopi iz sigurnosti svoje zone komfora, dok drugi, oni avanturističinog duha, vole isprobavati nove stvari.

Slavni kuhar Gordon Ramsay, koji trenutačno u arsenalu broji sedam Michelinovih zvjezdica, podijelio je svoje stručne savjete o tome kako osigurati da nikad ne budete razočarani obrokom koji naručite!

Prvo pravilo: bez specijalnih jela

Prvo pravilo odnosi se na ono što naručuje. Slavni kuhar tvrdi da nikada ne naručuje jelo koje se nalazi na popisu specijalnih jela. “[Ona] su tu da nestanu tijekom večeri. Kad nabroje 10 specijalnih jela, to nije specijalno”, tvrdi.

Gordon je također inzistirao da nikada ne vjeruje restoranima koji se hvale svojim “poznatim” jelima, osim ako osoblje restorana ne može jamčiti i dokazati zašto je jelo zadobilo baš tu titulu i otkuda ona proizlazi.

Drugo pravilo: stol za troje

Sljedeće kuharovo pravilo tiče se toga kako osigurati najbolji stol.

Savjetovao je da ako idete na večeru u paru, uvijek rezervirajte stol za tri osobe kako biste imali zajamčen veći stol. Tvrdi da ćete na taj način izbjeći loš stol u kutu ili onaj pored toaleta.

Treće pravilo: povoljno do dobrog vina

Što se tiče trećeg pravila,  Gordon je podijelio vrhunski savjet za naručivanje vina u restoranu.

Preporučio je da u razgovoru sa sommelierima navedete cijenu čaše i/ili vina koju ste spremni odvojiti, a ako želite najpovoljniju bocu, raspitajte se za one s izgrebanim etiketama ili pak one kojih se restoran želi riješiti jer će po njegovo mišljenju to “osigurati da dobijete boce po najpovoljnijim cijenama, a pritom možete pronaći neke skrivene dragulje”, prenosi Mirror.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini