Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Tjestenina s grahom

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Dobar grah s tjesteninom je jelo kojem se veselimo u baš svako doba godine, a posebno zimi.

Jednostavna priprema i isti takvi sastojci savršen su recept za dobar ručak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 260 g tjestenine tipa ditaloni
  • 160 g graha borlotti
  • 200 g pirea od rajčice
  • 100 g sirove šunke
  • 20 g mrkve
  • 20 g celera
  • 20 g luka
  • 1/2 režnja češnjaka
  • 2 lista lovora

Priprema:

Grah namočite preko noći. Sljedećeg jutra ga isperite, istresite u posudu i prelijte s puno hladne vode.

Dodajte lovorov list i kuhajte otprilike 1 i pol sat, počevši od točke vrenja.

Za to vrijeme pripremite umak tako da nasjeckate celer, luk i mrkvu, a šunku narežite na trakice.

U loncu zagrijte ulje i dodajte oguljeni češnjak i nasjeckano povrće. Pržite 5 minuta pa dodajte šunku.

Kuhajte još 2-3 minute. U ovom trenutku grah dodajte u umak.

Dodajte 500 ml vode od kuhanja i dobro promiješajte. Također ulijte pire od rajčice. Posolite, popaprite i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.

Propasirajte 4 žlice graha ili sve. Vratite propasirani grah u lonac i kad prokuha stavite tjesteninu i podlijte sa još 500 ml vode od kuhanja graha.

Skuhajte tjesteninu, pazeći da je povremeno promiješate. Ugasite vatru, pokrijte posudu poklopcem i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater