USPJEŠNO BRODI VEĆ PET GODINA

FOTO / Restoran na pulskoj obilaznici omiljeno je "casual" mjesto za dobru marendu, druženje i večernji izlazak uz muziku uživo

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Ući prvi put u neki prostor, a osjećati ga bliskim i prostorom dobrodošlice, otpočetka je bila intencija vlasnika Danijela Peruška kada je osmišljavao ambijent i sadržaj ponude Ožujsko Pub Zaobilaznice.

Ožujsko Pub ZaobilaznicaOžujsko Pub Zaobilaznica

"Ono što bih poželio sebi, ponudio sam drugima", najjednostavnija je rečenica kojom nam je opisao čime se vodio prilikom otvaranja ovog, Puležanima poznatog i dragog mjesta okupljanja i specifične ponude jela. Jer, gastro je ponuda na početku ušla na mala vrata, da bi se sada prometnula u polovicu prometa koji ostvaruju. I to nije nimalo slučajno. Priča se počela graditi na burgerima, a danas na ovom mjestu, osim njih, možete birati iz poprilično bogatog jelovnika, na kojem se, kako volimo uvijek reći, može pronaći za svakog ponešto.

Pljukanci od kozica u umaku od šalše s peršinomPljukanci od kozica u umaku od šalše s peršinom

- Pet je godina da radimo, a s hranom radimo od samog početka, ali bez posebnog naglaska na njoj. Razmišljali smo u smjeru da ništa nije najbitnije, nego da je sve jednako bitno. Hrana, usluga, muzika i piće, sve je to, po našoj zamisli, trebao biti spoj koji nije restoranskog tipa. Da ne trebate razmišljati morate li jesti, hoćete li sjediti unutra ili na terasi, a to je i nekakva okosnica pubova, kako su zamišljeni, govori nam vlasnik, otkrivajući i da su svjesno izbjegavali bilo kakvu natruhu snobizma te su stvorili imidž "casual" mjesta.

Jelo stiže za 7-8 minuta

I svakako su bili u pravu. Zaobilaznica je mjesto na koje svraćate, sasvim neplanirano, ali i dolazite s društvom vrlo ciljano, a to je danas izazov postići i ući ljudima u naviku, posebice u vremenima skupoće, kada nam svaki izlazak predstavlja svojevrsni luksuz. Zato nam svako takvo mjesto, koje nije pretenciozno, stvara puno manji pritisak i lakše se za njega odlučujemo. "Nama je potpuno uobičajeno da dvije osobe dođu, od kojih jedna pije kavu, a druga jede tost", opisuje nam Peruško specifične navike gostiju koji ih pohode.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter