"DRAGA NAM JE ZIMA DOK KAPUZA IMA!"

U središnjoj Istri uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus

Menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama od 130 do 150 kuna * Pokrovitelj manifestacije je obrt Ciburiproduct iz Pazina koji je svakome sudioniku manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U restoranu/pizzeriji "Tinjanski vijulin" u Tinjanu, najavljen početak nove gastronomske manifestacije "Draga nam je zima dok kapuza ima!" Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, vlasnik obrta Ciburiproduct Dean Matić te vlasnik restorana i pizzerije "Tinjanski vijulin" Marko Bačić.

Sedam ugostiteljskih objekata

Manifestacija "Draga nam je zima dok kapuza ima!" odvijat će se od 1. do 18. prosinca 2022., u ugostiteljskim objektima na području TZ-a središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama od 130 do 150 kuna. U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata.

S predstavljanja nove gastro manifestacijeS predstavljanja nove gastro manifestacije

Agroturizam Stara štala u Borutu, Cerovlje nudit će jotu sa suhim svinjskim mesom, klobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz te domaći kolač. Konoba Bani u Banima kraj Pazina na meniju će imati goveđu juhu s domaćim rezancima, kobasice, ombolo, kuhani kapuz i kuhani krumpir te njoke s marmeladom. Konoba Dišpet u Zajcima, Pićan, nudit će gratinirani kapuz s kobasicom, pancetom i čvarcima, ombolo s dvoličnim kapuzom te desert iznenađenja.

Na meniju i vitamin juha

Konoba Doma u Kranjcima, Sveti Petar u Šumi, u ponudi će imati brusketu sa zapeštom, kapuzom, pancetom i čvarcima, mlade kobasice u vinu s kiselim kapuzom i fažolom po starinski te štrudel od jabuka. Konoba Marino u Gračišću nudit će aperitiv dobrodošlice, jotu, kobasice i ombolo s kiselim kapuzom te domaći kolač. Restoran & pizzeria "Tinjanski Vijulin" u Tinjanu imat će za goste vitamin juha, istarsku zimu na kušinu i rožatu sa šafranom.

Ukupno sedam objekata nudit će prigodne menijeUkupno sedam objekata nudit će prigodne menije

Tomažova konoba u Voštenima, Sveti Lovreč, nudit će aperitiv dobrodošlice, istarski pijat - špaleta, ombolo, kobasice, kiseli kapuz i palenta te štrudlu.

Organizatori su TZ središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa, a uz sufinanciranje Turističke zajednice Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum