VEČERAS

U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE: Filmovi nagrađenih autorica 14. Gledališta KinoKluba Zagreb

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Pulska filmska tvornica

Pulska filmska tvornica


Danas s početkom u 21 sati u Klubu Pulske filmske tvornice prikazat će se svih šest nagrađenih filmova 14. Gledališta KinoKluba Zagreb. Gledalište je predstavljanje klupske godišnje filmske produkcije koje je održano od 14. do 16. svibnja u Kinu Tuškanac, a prikazano je preko 70 naslova nastalih u pandemijskoj 2020. godini. Gošće večeri su nagrađene filmske autorice Mateja Zidarić, Martina Lončar, Nela Gluhak, Petra Belc i Jasna Safić koje će s okupljenom publikom u Klubu Pulske filmske tvornice te sa Zoom publikom razgovarati o svojim filmovima.

Na programu su dva filma Mateje Zidarić: "Plejade" Mateje Zidarić (dokumentarni, eksperimentalni, 12'04) koji je nagrađen Nagradom Maksimilijan Paspa i Glavnom nagradom žirija kritike, te "Crvena" (eksperimentalni, 14'04) koji je nagrađen Zajedničkim posebnim priznanjem velikog žirija.

Slijedi film Martine Lončar "Sve u životu došlo mi je kasno"(eksperimentalni, 8'03) koji je dobitnik Posebnog priznanja, a istu nagradu dobile su i Nela Gluhak za "Everything is fine" (dokumentarni, 6'57) te Petra Belc za "Biljke i predmeti" (eksperimentalni, 8'44). Jasna Safić predstavit će se filmom "Dekompenzacija" (igrani, 23'03) a dobitnica je Posebnog priznanja žirija kritike.

Program je besplatan, a svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Oni, pak, koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka: http://bit.ly/14GledKKZ; Meeting ID: 867 3369 0112; Passcode: 402109

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini