Uspjeh diplomskog filmskog uratka

"THE STAMP": Film Dalie Alić i Lovre Mrđena u finalu studentskog Oscara

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Hrvatsko-belgijski kratkometražni igrani film "The Stamp"

Priča je to o migrantu koji se suočava s hladnokrvnom birokracijom nepoznate zemlje dok pokušava dokazati srodstvo sa svojom mlađom sestrom i spriječiti da ih razdvoje

Hrvatsko-belgijski kratkometražni igrani film "The Stamp" diplomski je producentski film Dalie Alić u režiji Lovre Mrđena. U finale studentskog Oscara izabran je kao jedan od osam najboljih filmova u kategoriji stranog igranog filma, čime konkurira za Zlatnu, Srebrnu i Brončanu medalju te kvalifikacijski krug za nominacije za Oscar, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film je nastao kao rezultat internacionalne suradnje i koprodukcije između Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te LUCA School of Arts, Campus NARAFI u Bruxellesu gdje je Dalia Alić prethodno završila semestar Erasmus+ studentske razmjene. Priča je to o migrantu koji se suočava s hladnokrvnom birokracijom nepoznate zemlje dok pokušava dokazati srodstvo sa svojom mlađom sestrom i spriječiti da ih razdvoje.

Film "The Stamp" podržao je Hrvatski audiovizualni centar, ali i brojnih ljudi kroz organiziranu Indiegogo crowdfunding kampanju te putem donacija raznih tvrtki i organizacija. Film je premijerno prikazan na Zagreb Film Festivalu 2019. godine nakon čega osvaja brojna internacionalna priznanja i nagrade te je u 2020. godini potpisan ugovor za svjetski plasman i distribuciju sa španjolskom festivalskom distribucijom i iranskom sales agencijom 7thArt Distribution.

Uz Lovru Mrđena i Daliu Alić, kreativni tim čine i koproducentica Jolien Van Meel, izvršna producentica Suzana Potrebić, scenarist Mario Piragić, direktor fotografije Vedran Rapo, montažerka Zorana Rajić, skladatelj Josip Šuker, scenograf Robert Šumaković, kostimografkinja Irena Stolla i majstorica maske Natalija Primorac Udovičić. U glavnim ulogama pojavljuju se Elie Joseph Njeim i Ena-Sanan Hdagha, a u ostalim Nur Asfour, Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Drvaš, Mohammed Abd Ali Abdulasattar i Frano Mašković. Film nastaje u produkciji Akademije dramske umjetnosti i koprodukciji LUCA School of Arts Campus NARAFI (Bruxelles, Belgija).


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater