PRIJAVE DO PONEDJELJKA

PULSKA FILMSKA TVORNICA: Upisi u 10. Školu animiranog filma

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Lutke nastale u 9. Školi animiranog filma

Lutke nastale u 9. Školi animiranog filma


Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma.

- Škola animiranog filma počinje izradom prvih izuma - thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta... Slijedi animacije kockica, plastelina i kolaža gdje polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom – animacijom crteža, najavljuju iz Pulske filmske tvornice.

Radionice će voditi Marko Zdravković-Kunac i Deborah Trusgnach. Marko Zdravković-Kunac je studirao filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih '90-ih koordinira i vodi programa Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao preko stotinjak filmova.

Deborah Trusgnach voditeljica je likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirala brojne murale u Puli i šire. Vodila je likovne radionica za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.

Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice (Stigliheva 12).

Zainteresirani učenici osnovnih škola odnosno njihovi roditelji djecu mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na https://bit.ly/3plAzKb do ponedjeljka, 16. studenog 2020., a 10. Škola animiranog filma počinje u utorak, 17. studenog u 17 sati.

Radionice financijski podržavaju Grad Pula i Hrvatski audiovizualni centar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini