BOGAT PROGRAM

PULSKA FILMSKA TVORNICA: U Puli Toma Zidić - autor u gostima, u Bujama dvije besplatne radionice

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Toma Zidić (Neven LAZAREVIĆ)

Večeras s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu ciklusa "Autor u gostima" na programu je pet ostvarenja Tome Zidića koje će predstaviti sam autor * U Bujama će se od 14. do 16. veljače održati dvije besplatne filmske radionice: intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za srednjoškolce te radionica animiranog filma za osnovnoškolce

Filmski autor i pedagog, umjetnički voditelj Diversions International Short Film Festivala i pjesnik Toma Zidić Puljanima je poznat kao jedan od voditelja Škole filma te Production in-a u Pulskoj filmskoj tvornici. Upravo se vratio s portugalskih Azora gdje je mjesec dana proveo snimajući ljude, običaje i male lokalne sitnice za novi dokumentarni film koji se bavi unutarnjim odnosom čovjeka i prirode. Večeras s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) u sklopu ciklusa "Autor u gostima" na programu je pet njegovih ostvarenja koje će predstaviti sam autor, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Zidić je rođen u Zagrebu 1988. godine. Filmom se počinje baviti 2005. godine u Kinoklubu Zagreb. Radio kao direktor fotografije, asistent kamere, režije i produkcije na nizu domaćih i međunarodnih filmskih i televizijskih projekata. Autor je desetak kratkometražnih filmova i spotova i dvije kazališne predstave. Polaznik je desetak radionica i talent campusa u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2012. vodi i mentorira djecu i mlade na filmskim i dramskim radionicama na brojnim lokacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U organizaciji Pulske filmske tvornice i Pučkog otvorenog učilišta Buje od 14. do 16. veljače u Bujama će se održati dvije besplatne filmske radionice namijenjene djeci i mladima: intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za srednjoškolce te radionica animiranog filma za osnovnoškolce. Production In namijenjen je prije svega srednjoškolcima, ali i ostalim zainteresiranima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana - od ideje do realizacije u 36 radnih sati. Na ovoj intenzivnoj radionici desetak će autora realizirati svoj prvi film. Radionica se sastoji od tri dijela - razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a namijenjena je svim kreativnim snagama Buja.

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika. Putem njegove izrade polaznici će se upoznati s osnovama animacije te zajednički raditi na izradi scenarija i osmišljavanju priče. Ova mala Škola animiranog filma održat će se od 14. do 16. veljače, od 17 do 20 sati. Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti putem e-maila: pulskafilmskatvornica@gmail.com. Voditelji radionica su producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac, filmski autor i pedagog Toma Zidić, snimatelj i montažer Michele Bulešić te filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater