PRIJAVE U TIJEKU

Pulska filmska tvornica: POČINJE JUBILARNA ŠKOLA FILMA

| Autor: Zoran ANGELESKI
Ilustracija (Pixabay.com)

Javnim predavanjem Tomislava Šobana o umijećima scenaristike i razvoju ideje u Klubu Pulske filmske tvornice u petak u 18 sati počinje jubilarna 15. Škola filma.

Ovogodišnju besplatnu školu filma namijenjenu srednjoškolcima i mladima vodit će redatelj i filmski pedagog Tomislav Šoban, polaznik Odsjeka filmske i televizijske režije zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i predsjednik Kinokluba Zagreb, te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, koji je 2004. osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu.

Tomislav Šoban predstavit će se svojim filmovima pulskoj publici sutra u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa 'Autor u gostima'. On je 2004. diplomirao na Odsjeku za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U prvom dijelu 15. Škole filma, kroz dvije vikend radionice polaznici će razvijati ideju i scenarije, učiti filmska izražajna sredstva i filmsku režiju te predprodukciju. Od 18. do 20. listopada 'Razvoj ideje i scenarij' vodit će Tomislav Šoban, a od 25. do 27. listopada radionicu 'Filmskih izražajnih sredstava i predprodukcije' vodit će Marko Zdravković-Kunac, koji je do sada vodio više od 30 različitih radionica i producirao preko stotinjak filmova.

Cilj je da svaki polaznik ima log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, da je spreman za drugi dio Škole - produkciju.

Drugi dio Škole počinje u petak 1. studenog u 18 sati i trajat će dva tjedna. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu s drugim obavezama polaznika. U navedenom razdoblju dvije ekipe predavača voditi će 14 polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka.

Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film. Zainteresirani mogu na stranici PFT-a ispuniti prijavnicu te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum