NOVI FILM IZ ISTARSKE NEZAVISNE PRODUKCIJE

"Gdje si bio četrdeset i četvrte?" u četvrtak premijerno u kinu Valli

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz filma "Gdje si bio četrdeset i četvrte?"

Iz filma "Gdje si bio četrdeset i četvrte?"


Ovaj igrano-dokumentarni film Mladena Đakovića prikazuje skupinu zaljubljenika u airsoft što je sport u kojem sudionici svoje protivnike eliminiraju pucajući iz replika oružja koristeći plastične kuglice kao municiju

Od četvrtka kreće u kino distribuciju neovisni film porečkog autora Mladena Đakovića "Gdje si bio četrdeset i četvrte?", a projekcija će se održati u pulskom kinu Valli u 18.40. Film je prošle godine prikazan na Shpeena Doxu u Labinu i Poreč Doxu u Poreču, tako da će ovo biti njegova kino premijera. Ovaj igrano-dokumentarni film prikazuje skupinu zaljubljenika u airsoft što je sport u kojem sudionici svoje protivnike eliminiraju pucajući iz replika oružja koristeći plastične kuglice kao municiju. Ovi beskrajno zanimljivi i duhoviti entuzijasti gledatelje vraćaju u djetinjstvo kada je igranje rata bilo dio odrastanja.

Projekt je nastao u koprodukciji pulskog NO Production i labinskog Levela 52. Glazbu na filmu potpisuje Sanel Isanović, koji je ujedno i dizajnirao zvuk. Specijalne efekte pucnjave izradio je Luka Bešlić, a kolorkorekciju slike Goran Načinović i Cristian Criss Kolacio. Izvršni producent filma je Mateo Ostojić, a producentica Bianca Dagostin. Pored redatelja Mladena Đakovića, film su snimali Ostojić, Tedi Grubica, Neven Frank i Kolacio, koji je nažalost za vrijeme produkcije preminuo, te je upravo njemu posvećen film. Fotografije za potrebe plakata izradio je Diego Martinčić, dok je za njegovo grafičko oblikovanje bio zadužen Sanel Tubić.

Neovisni film sniman je na području Medulina, Buja, Poreča, Premanture i Vižinade, a sudjelovali su članovi brojnih airsoft udruga iz Hrvatske i inozemstva.

U potpunosti istarska filmska ekipa na projektu je radila nekoliko godina prateći neponovljive likove i njihove neuobičajene susrete, kako bi na velikom ekranu prikazala jednu subkulturu na granici između zabavnog i kontroverznog. Film prikazuje ljude koji u odrasloj dobi ostvaruju svoje dječačke snove igranja rata, a ujedno je i sam film ostvarenje sna istarskih filmaša koji su o ovakvoj produkciji odavno maštali. Zahvaljujući ovom dokumentarcu, istarski su autori dobili priliku raditi na setu s velikim brojem "kostimiranih" statista, što je za jednu neovisnu produkciju velika rijetkost.

Kako je film ispao gledatelji će moći poslije projekcije u Puli pogledati 28. veljače u kino Labinu, 3. ožujka je kinu Antonio Gandusio u Rovinju, 4. ožujka prikazuje se u Šibeniku u GK Juraj Šižgorić, 5. ožujka projekcije su u kino Pazinu i kino Zaboku, 12. ožujka imat će ga priliku vidjeti gledatelji u Art kino Izoli, a za sada zadnja projekcija zakazana je za 13. ožujak u kino Buzetu.

Film traje 38 minuta, a ulaznica za pulsku projekciju koštat će 10 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater