DANAS

Filmska večer u Rojcu nastavlja se s projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma pulskog redatelja

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Danilo Lola Ilic (foto Anna GASPOTIĆ)

Danilo Lola Ilic (foto Anna GASPOTIĆ)


Ciklus Filmskih večeri u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc nastavlja se danas u 20 sati s projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma "Mapa puna snova" pulskog redatelja Danila Lole Ilića. Prije same projekcije održat će se i razgovor s autorom filma, kojeg će moderirati Igor Zenzerović.

Tematika koju autor obrađuje u filmu je životni put priznatoga dizajnera Predraga Spasojevića koji je javnosti najpoznatiji kao autor vizualnog identiteta pulskog filmskog festivala. Studirao je na

likovnoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Miroslava Šuteja, svojim je vizualnim identitetima brendirao prije nego što je pojam brenda kod nas bio poznat, a njegovi su raznovrsni interesi sezali od slikarstva i grafičkog dizajna do uređenja interijera.

Danilo Lola Ilić nagrađivani je filmski redatelj, montažer, scenarist i producent. Najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova "Prašina svakodnevnog života", "143°", "Mapa puna snova", "Erik", "Tko se tuče, taj se voli?", no i kao autor dugo i kratkometražnih igranih filmova - "Memoari slomljenog uma", "Distortion", "Zillion", "Straigh Turn".

Filmska večer u Dnevnom organizirana je u sklopu projekta "R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Banjole bay
  Pula: Banjole bay

  Pula

  Pula: Golden Gate of
  Pula: Golden Gate of