NAJNOVIJEZavršen 7. međunarodni festival filmske glazbe i zvuka  

CINEMA, MON AMOR U Puli dodijeljene nagrade Crystal Pine za filmsku glazbu

| Autor: Mladen RADIĆ
Dobitnik nagrade Joaquin Gomez nagrađen je za film "Movements, a nagradu mu je dodijelio za Oscara nominrani Gary Yershon

U kategoriji najbolje glazbe za igrani film nagradu su podijelili Khaled Mouzanar za film "Capernaum" i William Lyons i Johnnie Burn kao autori glazbe za film "Miljenica" * Kim Planert autor je glazbe za "Skid Row Marathon" kojem je pripala nagrada za najbolju glazbu u dokumentarcu, a u kategoriji najbolje glazbe za kratki film nagradu su podijelili Anita Andreis za film "Bobo" i Joaquin Gomez za film "Movements"

U sklopu sedmog Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka (ISFMF) u pulskom hotelu Park Plaza Histria u subotu navečer dodijeljene su Crystal Pine Awards, nagrade za filmsku glazbu, a program je nosio naziv Cinema, Mon Amour.

U kategoriji najbolje glazbe za igrani film nagradu su podijelili Khaled Mouzanar za film "Capernaum" i William Lyons i Johnnie Burn kao autori glazbe za film "Miljenica", a Lyons koji je gost festivala je preuzeo nagradu, dok je Mouzanar poslao poruku zahvale iz Bejruta. Kim Planert autor je glazbe za "Skid Row Marathon" kojem je pripala nagrada za najbolju glazbu u dokumentarcu, a u kategoriji najbolje glazbe za kratki film nagradu su podijelili Anita Andreis za film "Bobo" i Joaquin Gomez za film "Movements". Nagrada za najbolji miks i montažu zvuka ide filmu "Capernaum", a posebna Crystal Pine nagrada dodijeljena je Alanu Silvestriju za glazbu u filmu "Igrač broj 1".

Nagrada Horizon Award dodijeljena je Bernhardu Falkneru i Marlonu Prantlu za film "Otto Neuruer: Nada kroz tamu", dok je nagrada za životno postignuće pripala Eddyju Josephu, čovjeku koji se u 40-godišnjoj karijeri zvukom bavio na filmovima kao što su "Harry Potter i kamen mudraca", "Zrno utjehe", "Batman", "Ponoćni ekspres", "Let 93", "Studengora", "Evita", "Casino Royale" i mnogim drugima, a također je bio gost festivala.

Nagrade su dodijelili istaknuti gosti festivala poput Garyja Yershona, Garyja Marlowea ili oskarovca Stephena Warbecka, a program je vodila Bruna Bajić. Dodjelu su filmskom glazbom uveličali Nina Kraljić, Elis Lovrić, Ozren K. Glaser, Hollywood Music Quartet, Hollywood Film Music Strings i Lea Lovrenčić, Tin Švegović i MVS Nešpula koja je između ostalog izvela europsku premijeru skladbe "Anthem" iz filma Jordana Peelea "Us", a koju je video snimkom najavio autor skladbe Michael Abels.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam