od 22. do 25. svibnja

Dani slovenskog filma u Kinu Valli

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Dani slovenskog filma

Dani slovenskog filma


U Kinu Valli će se od 22. do 25. svibnja održati 7. Dani slovenskog filma, a program se realizira u suradnji sa Slovenskim filmskim centrom iz Ljubljane i Slovenskim kulturnim društvom Istra iz Pule.

Program u ponediejljak 22. svibnja otvara film "Orkestar" Matevža Luzara, koji govori o članovima limene glazbe iz Slovenije koji autobusom putuju na nastup u mali austrijski gradić. Iako cijelim putem pjevaju, navijaju i piju, otkriva se niz tajni koje muče glavne aktere; vozač autobusa prvi put priznaje svoju odgovornost za nesreću, jedan od svirača ne uspijeva sakriti svoj problem opijanja pred novim austrijskim domaćinom; članica tinejdžerskog benda svjedoči očevu preljubu.

U utorak, 23. svibnja, uz gostovanje redatelja Darka Sinka, bit će prikazan film "Inventura". Priča je to o Borisu koji, nakon što netko puca na njega kroz prozor, shvaća da ga mrzi više ljudi nego što je mogao zamisliti i da su njegove ideje o vlastitom životu samo iluzija.

Redatelj Vinci Vogue Anžlovar gostovat će u srijedu, 24. svibnja, na projekciji svog filma "Djedica ide na jug", u kojemu Vlado otme svog najboljeg prijatelja na umoru iz bolnice i vodi ga u Srbiju kako bi upoznao svoju dugogodišnju ljubav, Nedu, s kojom je nesretnim spletom okolnosti prekinuo vezu prije mnogo godina.

Filmski ciklus, 25. svibnja, u četvrtak zatvara višestruko nagrađivani film "Prasica, pogrdni naziv za ženu" Tijane Zinajić) "o mladoj umjetnici u krizi koja pokušava preživjeti u Ljubljani dok posjećuje zabave, ima čudan odnos s mentorom, vidi svoju najbolju prijateljicu kako odlazi u Berlin i dobiva mjesečnicu…"

Filmovi su na rasporedu svakog dana u 19 sati a cijena ulaznice iznosi 1,99 eura po projekciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom