NOVI VODNJANSKI FILMSKI VAL

"La predstava" u petak u Kinu Valli

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz filma "La predstava"

Iz filma "La predstava"


Igrani, 45-minutni film "La predstava" iz produkcije Novog vodnjanskog filmskog vala – NVFV bit će prikazan na velikom platnom Kina Valli u petak u 19 sati.

Radnja filma, koji je premijeru imao u rujnu u Fažani, odvija se tijekom 2. svjetskog rata po istarskim ruralnim, pretežito napuštenim selima, koje kazališna družina Pokreta otpora obilazi i po kojima putem svojih predstava metaforički prenosi istinu o ratu.

Vođa družine je Rino, talentirani glumac i avangardni dramaturg opterećen dilemama o smislu teatra i umjetnosti. Iako je družini u neprijateljskom napadu izgorjela pozornica i unatoč nerazumijevanju publike za njihovu predstavu, ustrajno nastavljaju svoju misiju. Mlada kurirka Ana, koja je u ljubavnoj vezi s Rinom, saznaje za veliku neprijateljsku ofenzivu i biciklom pokušava sustići družinu kako bi ih obavijestila o nadolazećoj opasnosti.

U filmu se koristi engleski jezik te čakavsko narječje i istrovenetski dijalekt, a film je podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

Nezavisnu filmsku produkciju potpisuju redatelji i scenaristi Teo Morosin i Eric Ušić, glazbu Marino Morosin, montažu Teo Morosin, dok je direktor fotografije Michele Bulešić.

Uz glavne uloge koje igraju Marino Morosin i Vanda Velagić, glumačku ekipu čine Jordi Faris, Edi Smoljan, Oleg Morović, Eric Ušić, Bruna Nedoklan, Daria Morosin, Ivan Šaravanja, Emir Mulalić, Eric Derocchi, Sandra Vučetić, Tibor Marko Jakulić, Dean Faris, Luka Marković, Ljubica Brščić, Ervin Rihić, Diego Babić, Sanda Voloder, Mariana Krajcar, Monika Berečić, Almir Karaman, Ana Predan, Koviljka Ljuština, Luka Malvić, Teo Černi, Matijas Kozić, Teo Morosin, Etore Kocijančić (glas).

Prije projekcije filma, publici će se predstaviti ekipa iza scene u razgovoru koji će moderirati novinar Zoran Angeleski. Ulaz na program je slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Kina Valli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum