FILMSKI FESTIVAL

"SLIJEDI…" 13-minutni film Karle Lulić: Pravo vrijeme za apokaliptični scenarij

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Duško MARUŠIĆ ČIČI

Lulić je na istaknula kako joj je ovaj film pomogao naučiti kako mnogo reći vizualno, bez puno dijaloga

U godini koja je bila itekako teška za Zagreb - potres, poplava, koronavirus, Karla Lulić smjestila je svoj trinaest minutni film "Slijedi…". Ovoga puta je riječ o gradu bez vode, gdje se u post-apokaliptičnom Zagrebu nekolicina preživjelih skriva u svojim stanovima, jer ako ih žeđ nije ubila, učinit će to njihov susjed. Tu je i jedna bijela mačka.

Pravi trenutak

- Tu govorim proročanski o nestašici vode, no smatram da je film izašao upravo u pravo vrijeme, da je to pravi trenutak za ovaj film. On odražava stvarnost i smisao preživljavanja. Napravili smo ga još prije dvije godine, ali sada je izašao, i nije mogao biti bolji trenutak, kazala je Karla Lulić.

Helena Buljan rekla je da joj je velika čast biti jedna od protagonistica jer je predmet radnje nešto jako zanimljivo i nešto što nam je jako blizu, te da je jako zadovoljna i sretna što prvi put glumi u filmu bez teksta. Naglasila je i posebnu ulogu koju mačka ima u ovome filmu.

Bilo joj je, veli, inspirativno igrati bez dijaloga, jer se mora izrazom lica nadomjestiti ono neizgovoreno. "Morale smo biti ozbiljne, ali na kraju ispasti smiješne", rekla je i naglasila kako smatra da će publika dobro primiti film.

Pri tome su se svi našalili da bi mačka zaslužila nagradu Breza za najboljeg debitanta za majstorski odrađeni posao.

Helena Buljan izrazila je zadovoljstvo što je na filmu s još tri kolegice, Antonijom Čutić, Asjom Jovanović i Milkom Podrug Kokotović.

Zagrebačke babe

Antonija Čutić koja tumači treću babu kaže kako su se na snimanju morale svađati, tuči, hvatati svojeglavu maču… "Doista smo prave babe, a ne neke bakice. I drago mi je da smo babe u ovom filmu", navela je.

Ivana Pralija, koja je bila zadužena za šminku i frizuru zadovoljna je kako je odradila taj posao, te kako su nalazili osobnosti likovima te na taj je način radila i šminku.

Ovo u Areni hrvatska je premijera filma, a u potrazi su za mjestom za svjetsku premijeru, odnosno festivalom za svjetsku premijeru.

Lulić je na kraju istaknula kako joj je ovaj film pomogao naučiti kako mnogo reći vizualno, bez puno dijaloga. Ovoj je autorici već odobren scenarij za cjelovečernji igrani film te uz potporu HAVC-a priprema još jedan kratki film.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum