U STOŽERU IDS-a

Atmosfera komorna, uz piće i kanape sendviče: Glavne face IDS-a rezultate pratile iza zatvorenih vrata, UZ BABOS VINA

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

S prvim anketama krenulo je okupljanje članstva, ali stiglo ih je jedva 60-tak. No zanimljivo je bilo pratiti tko je danas "in" u IDS-u, tko su nove glavne face u stranci. Te face se nisu družile s ostatkom stranačke raje, već su uz Babos vina u nešto intimnijoj atmosferi iščekivale pobjedu. Iako je Flego dva puta izašao dati izjave medijima, cijelo je vrijeme bio u timu najbližih suradnika u stranačkim prostorima

 

Gdje su nestali stranački entuzijazam, nabrijanost, motivacija članova? Gdje je nestalo slavlje do duboko u noć u stožeru IDS-a, kojem se moglo svjedočiti ranijih godina? Kažu poznavatelji da su "derneci" u stožeru prestali s Borisom Miletićem. On je tu praksu prekinuo kad je postao predsjednik.

Preksinoć je u IDS-ovoj bazi u Splitskoj 3 bilo poprilično plaho, rezervirano, suzdržano. Možda je to bio namjerno režiran scenarij kojim su željeli poručiti da pretjerano slavlje nije ukusno jer su rane Uljanika još svima svježe.

Stoga je bilo pametnije pozvati nekolicinu članova, počastiti ih Babos vinima i kanapeima i pustiti da se stvari razvijaju same od sebe.

Ratna sjekira

Među prvima je u stožer došao predsjednik Županijske skupštine Valter Drandić, ujedno bivši voditelj EU ureda Ivana Jakovčića u Puli. Drandić slovi za "staru gardu", frakciju koja i dalje drži leđa i snažno podržava počasnog predsjednika Ivana Jakovčića, kojeg se stranka u jeku krize s Uljanikom praktički odrekla preko noći.  

Sasvim neočekivano ukazao se i sam Jakovčić, koji je nonšalantno prošao pored novinara i ušetao u službene prostorije. Pridružio se iza zatvorenih vrata najužem Flegovom timu i nije se niti jednom riječju obratio ostalim članovima okupljenim u stožeru, u kojem se u jednom trenutku na TV-u emitirala emisija "Ples sa zvijezdama".

Dolazak Ivana Jakovčića je znakovit iz više razloga jer cijelo vrijeme kampanje nije zucnuo ni riječi, da bi na sam dan odluke došao podržati svog nasljednika. Ili je to samo tako trebalo izgledati? Čak je i predsjednik IDS-a Boris Miletić pokušao zakopati ratnu sjekiru pa je javnosti poručio da je Nino Jakovčić pet godina odradio za Istru. Više od toga nije rekao.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum