bezvremenski suptilan i rafiniran

Sunny Day porculan za ljetna druženja

| Autor: Larisa RADIN

Bijeli porculan u slobodnoj formi, bezvremenski suptilan i rafiniran daje najbolji ugođaj za stolom. Svakodnevni objed a la minute ili svečana večera u velikom stilu posluženi u predivnom bijelom porculanu najbolje egzaltiraju užitak trenutka… Svi renomirani proizvođači i manufakture porculana velike brojke ostvaruju upravo prodajom svojih baznih bijelih linija kako u gastronomiji tako i programu za kućanstva.

No, bez obzira na traženu bjelinu i dekoracije imaju smisla, namjenski su predviđene za pojedine resorte unutar hotelskih korporacija, za posebne menije u gourmet restoranima ili pak za obiteljske svečanosti ili posebne prigode u kućanstvima.

Tako je Stefanie Hering osmislila dekoraciju Granat za svečani obiteljski ručak ili chefov tanjur s potpisom, liniju Piquer za lovačke menije, Ocean za riblji a aplikacije boja plemenitih kovina za svečane večere u velikom stilu.

Siegerovi su također složili vlastiti portfolio predivnih boja i aplikacija, osebujna linija Emperors Garden inspirirana japanskim vrtovima mnogima već godinama zaustavlja dah dok su velike kuće poput Rosenthala svakoj svojoj baznoj liniji podarile predivne diskretne ornamente poput cijenjenog ornamentnog motiva Golden Brocade koju vole i koriste i neki ponajbolji istarski restorateri kao svečani uvod u gourmet večernju postavu svojim dragim gostima.

U Rosenthalovom razvojnom odjelu međutim odlučili su se ozbiljno posvetiti bojama tako da su baznu liniju modernih okruglih tanjura

Sunny Day koja je u bijeloj baznoj varijanti neodoljivo šarmantna aplicirali bojani rub u 29 boja: bež, pastelno žutu, denim plavu, petrol plavičastu, pastelno zelenu, limeta zelenu, jarko žutu, narančastu, jabučno zelenu, tirkiznu, tamno zelenu, jarko crvenu, purpurnu, fuksija, tamno smeđu, sivu, crnu, light pink, malinovu boju, boju lavande, pastelno plavu, aquamarine plavu i par patchwork kombinacija… Sve se daju kombinirati zajedno ili posložiti uniformno. Sunny Day kolekcija osmišljena je za proljetne i ljetne dane zajedničkog druženja za roštiljem, doručka na terasi, ručka u vrtu, neobavezne večere pod zvijezdama u smislu slobodnog užitka u najljepšim sunčanim mjesecima u godini.

Bez obzira na rafirman bijelog porculana i premisi manje je više, popartovski porculanski izlet u izvjesnim uvjetima apsolutno koristi podizanju serotonina i osvježava ugođaj za stolom, ponekada i za sivih zimskih dana… dovoljno je izvaditi nekoliko dobrih šarenih komada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum