HARMONIJA U DOMU

BILJKA LJUBAVI I SREĆE Simbolika orhideje prema drevnoj kineskoj tradiciji

| Autor: Ivana MAVRIĆ

Ova nježna i elegantna biljka privući će ljubav, sklad i harmoniju u vaš dom

Prema drevnoj kineskoj tradiciji orhideja predstavlja jednu od četiri plemenite biljke koje unose sreću i prosperitet u dom. Zbog svojeg nježnog, elegantnog cvijeta koji otpušta snažan i slatki miris, orhideja simbolizira savršenstvo, prirodnu ljepotu i ljubav.

Filozofija feng shuija ovoj biljci pripisuje žensku snagu, ali također može simbolizirati i mušku superiornost. Orhideja je biljka dualnosti: čak je i veliki mudrac Konfucije orhideje opisivao kao simbole muškog integriteta vežući uz njih unutarnju snagu predstavljenu nježnom elegancijom cvijeta orhideje.

01

Simbolika boja

U praksi drevne kineske filozofije orhideja se koristi za poboljšanje obiteljske sreće i plodnosti. Boja cvijeta od velike je važnosti u određivanju njezine potencije, a poznato je da se ljubičastim orhidejama pripisuju najsnažnija svojstva. Ružičaste orhideje pomoći će vam u održavanju harmonije i poticanju strasti u odnosu s partnerom, dok će bijele unijeti mir i ispuniti dom smirenošću, jasnoćom i nevinošću.

Gdje smjestiti orhideju

Postavite li teglicu s orhidejom u kut kuće, privući će romantiku i novu ljubav u vaš život, stoga ni ne čudi kako se ova predivna biljka često poklanja voljenoj osobi kao simbol nježnosti i ljubavi.

Biljke u teglici najbolje je postaviti u sektor kuće koji simbolizira odnose, odnosno u yen nian sektor koji upravlja energijom u odnosima. Također, prema bagua mapi, biljka će privlačiti energiju ljubavi postavi li se u istočnom ili jugoistočnom sektoru doma gdje vladaju drveni elementi.

Teglica s orhidejom bit će prekrasan dodatak na kuhinjskom stolu te će privlačiti energiju harmonije i obiteljske sreće, pogotov ukoliko je prostorija smještena u istočnom dijelu kuće.

03

Izvor

Foto: Pixabay. Unsplash

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater