ODLIČAN IZBOR

5 najboljih biljaka za kućni ured. Nisu nimalo zahtjevne za održavanje

| Autor: Lucija Sučić
(Unisplash)

(Unisplash)


Puno je ljepše raditi u prostoru u kojem se nalazi dašak zelenila!

Stoga, imamo nekoliko prijedloga za sobne biljke koje će se upravo u taj prostor idealno uklopiti. I da, svaka od njih zahtijeva minimalno brige.

Zlatni puzavac (Epipremnum aureum)

Zlatni puzavac iznimno je popularna i zahvalna biljka koja može tolerirati različite prostore. Najbolje raste kada ju stavite na neizravno svjetlo, ali neće joj smetati niti  slabo osvjetljenje.

Zlatni puzavac možete zalijevati svakih tjedan do dva kada primijetite da je zemlja suha.

Filodendron (Philodendron)

Ova je pak biljka i po izgledu i po pitanju otpornosti dosta slična zlatnom puzavcu. Najbolje uspijeva pri jakom neizravnom do srednje neizravnom svjetlu, ali može podnijeti i slabo osvjetljenje, s vodom ga, kao i puzacav, zalijte svakih tjedan do dva kada se zemlja osuši.

Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

Na internetu ćete je vrlo vjerojatno pronaći i pod nazivom “ZZ biljka”. Ona zahtijeva veoma malo održavanja, te je jedna od izdržljivijih sobnih biljaka koju je potrebno zalijevati svakih nekoliko tjedana (oko tri do četiri). Najbolje uspijeva pri neizravnom svjetlu srednje jačine, ali se neće žaliti niti na slabo osvjetljenje.

Sanseverija (Sansevieria)

Osim što je poznata po svojoj fantastičnoj sposobnosti pročišćavanja zraka, ova biljka veoma zanimljivog izgleda još je znana i pod nazivom “svekrvin jezik”. Potrebno ju je zalijevati samo jednom svakih nekoliko tjedana, a svojom pojavom uljepšat će svaki radni prostor.

Ptičja paprat (Asplenium nidus)

Ako tražite biljku koja će vašem kućnom uredu dati pomalo tropsku atmosferu, ptičja paprat je definitivno biljka za vas. Također nezahtijevna, paprat će zasigurno vizualno podići vašu radnu sobu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter