OGLEDALCE, OGLEDALCE

Ovo su najčešće pogreške pri čišćenju ogledala

| Autor: Portal NoviList
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ogledala su važan dio svakog doma, bilo ona u kupaonici, u spavaćoj sobi ili u hodniku. Postoje razni trikovi kako bi ogledalo bilo blistavo čisto i sjajno. Stoga je još više frustrirajuće i neugodno kada nakon čišćenja na prvi pogled još uvijek vidite ružne mrlje. Zvuči poznato? Evo koje su najčešće tri pogreške u čišćenju ogledala.

Ne radite dubinsko čišćenje

Uzmete li sredstvo za čišćenje, nanesete ga na ogledalo, obrišete ga i gotovi ste? Tada bi greška mogla ležati već ovdje, zbog čega površina na kraju nije bez tragova. Zapravo, kako biste osigurali čistu površinu ogledala, uvijek biste je trebali dubinsko očistiti prije samog “pravog” pranja. Zvuči kao dosadan međukorak, ali ima puno smisla. Prvo bi trebali temeljito ukloniti prašinu, mrlje od paste za zube i slično, kako se ta prljavština ne bi tijekom pranja “razmazala” i ostavila ružne tragove.

Stavljate sredstvo za čišćenje na krpu umjesto na ogledalo

Naime, ako sredstvo za čišćenje ne stavite izravno na ogledalo, već prije toga na krpu i zatim je njome prebrišete, postoji opasnost od pojave dosadnih mrlja. Zašto? Često se na krpu stavi premalo sredstva za čišćenje i njime se ne čiste sve površine u potpunosti. Bolja verzija je da nanesete malu količinu tekućine za čišćenje na površinu uvijek iznova i postupno sve temeljito obrišite. To sprječava kapanje proizvoda na pod ili negdje drugdje.

Ogledalo čistite kružnim pokretima

Kružni pokreti jedna su od najčešćih pogrešaka, zbog čega ogledalo na kraju ne bude sjajno nego puno mrlja. Čineći to, lako ćete rasporediti prljavštinu po cijelom području koje ste upravo očistili. Bolje je uvijek čistiti ogledalo u obliku slova “S”. Počinjete od gornjeg desnog kuta, pomičete krpu u lijevi kut i zatim se lagano pomičete prema dolje poput slova “S” dok konačno ne dođete do dna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum