trikovi

Ovi trikovi će vam pomoći da se riješite mirisa plijesni iz odjeće

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Znate li kako ukloniti miris plijesni s odjeće? Iako to može biti težak zadatak, ove se gljivice mogu pobijediti.

1. Kuhinjska sol i limun

Možda je najlakši način za uklanjanje mrlja od plijesni korištenjem onoga što je dostupno u vašoj kuhinji, prenosi HowStuffWorks.

Pomiješajte sok od limuna i sol da napravite gustu pastu. Utrljajte pastu u područja odjeće na kojima je plijesan. Brzo osušite odjeću na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Ako je mrlja još uvijek tu, ponovite sve. Ponavljajte postupak dok plijesan ne nestane.

2. Voda i ocat

Voda i ocat još su jedan jednostavan način za uklanjanje plijesni s odjeće. Koristite jednake količine bijelog octa i vode i natopite odjeću kako biste uklonili mrlje.

3. Boraks

Sastoji se od natrija, kisika i vode, boraks je potpuno prirodan mineral koji se ponekad koristi u borbi protiv plijesni.

Pomiješajte dvije litre vode s dvije šalice boraksa. Utrljajte otopinu u pljesniva područja na odjeći. Natopite odjeću u otopini dok mrlje ne nestanu. Ovaj proces može trajati nekoliko sati. Nakon što uklonite mrlje, temeljito isperite odjeću i odmah je osušite.

4. Izbjeljivač

Izbjeljivač također može ukloniti mrlje od plijesni, ali imajte na umu da ga trebate koristite oprezno; ako se njime neoprezno rukuje, jake kemikalije izbjeljivača mogu uništiti odjeću.

Za rublje koje se može prati, prvo utrljajte malu količinu deterdženta u prahu na mrlje od plijesni. Ako materijali odjeće dopuštaju, operite odjeću u vrućoj vodi i dodajte 1/2 šalice izbjeljivača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter