ŠARENI I MIRISNI

Uz ovaj jednostavan trik produžite trajanje cvijeća u vazi

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Svježe ubrano cvijeće najjednostavniji je način za uljepšati svaki prostor. Od tulipana preko ruža pa sve do poljskog svijeća, problem nastaje kada se cvijet odvaja od korijena jer tada prestaje dobivati hranjive tvari i prirodno počinje venuti.

Ipak, kako bi produljili rok trajanja svojeg omiljenog cvijeća, potrebno je često mijenjati vodu, ukloniti višak zelenila i odrezati stabljiku, a svježinu cvijeća na duže vrijeme osigurat će vam mala čaša – votke.

U svježu vodu u vazi dodajte 40 mililitara votke i vaše cvijeće će garantirano duže izgledati kao da je tek ubrano. Razlog tome je vrlo jednostavan. Naime, alkohol ima antibakterijski učinak koji sprječava bakterije koje potiču truljenje i ubrzavaju uvenuće. Osim toga, votka nema miris tako da nećete imati neželjene mirisne kombinacije u prostoriji gdje se nalazi cvijeće.

Osim trika s votkom, pripazite da se vaza s cvijećem ne nalazi direktno uz izvor topline kao što je radijator, svakodnevno mijenjajte vodu u vazi i po potrebi odstranite donji dio stabljike ako primijetite da je počela trunuti. Malo pažnje za puno šarenila i mirisa!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater