vaš dom

Ovo su najčešće pogreške u uređivanju interijera

| Autor: Mija Dropuljić
(iStock)

(iStock)


U svijetu uređenja interijera trendovi se neprestano mijenjaju. Ono što se jučer smatralo modernim i elegantnim danas se može činiti staromodnim. Kako bi vaš dom uvijek ostao suvremen i moderan, važno je upoznati se s najčešćim pogreškama u interijeru. Ovdje ćemo vam pokazati kako možete izbjeći greške kako bi vaše prostorije bile bezvremenske i šik. 

Zatrpani prostori 

Česta pogreška je pretrpavanje soba s previše komada namještaja i ukrasa. To može brzo dovesti do dojma gužve i kaotičnosti. Umjesto upotrebe mnoštva malih ukrasnih elemenata, usredotočite se na nekoliko odabranih komada koji vašoj sobi daju karakter. Ne zaboravite da otvoreni prostori i jasna struktura stvaraju modernu i elegantnu atmosferu. 

Loša rasvjeta

Neadekvatna rasvjeta može svaku prostoriju učiniti sumornom. Koristite različite izvore svjetlosti, poput podnih, stolnih i stropnih svjetiljki, kako biste stvorili ugodnu atmosferu. Provjerite jeste li odabrali toplu i svijetlu rasvjetu kako biste svom domu dali moderan dojam. Osobito toplim svjetlima dajete prostoriji više dubine i udobnosti. 

Neodgovarajući izbor boja

Odabir pravih boja je ključan. Izbjegavajte previše svijetlih boja ili užurbanih uzoraka. Umjesto toga, neutralni tonovi i skladna shema boja često su bezvremenski i šik. Možete raditi s naglašenim bojama kako biste svom domu dodali osobnost, ali budite štedljivi i odaberite boje koje se slažu.

Zanemareni zidovi

Prazni zidovi mogu učiniti vaš dom bezličnim i staromodnim. Upotrijebite umjetnička djela, ogledala i zidne ukrase kako biste unijeli život i karakter u svoje prostorije. Pokušajte pažljivo odabrati i rasporediti ove elemente kako biste poboljšali cjelokupni izgled. 

Nedostatak zelenila

Biljke svakoj prostoriji daju svježinu i živost. Soba bez biljaka može se brzo učiniti sterilnom i hladnom. Upotrijebite kućne biljke kako biste poboljšali svoj prostor i dali mu moderan štih. 

Jedan od najboljih savjeta za interijer je kombinacija modernog i antiknog namještaja. Ova kombinacija namještaja neće učiniti da vaš dom izgleda kao iz kataloga, ali neće izgledati ni previše staromodno. Buvljaci su posebno dobri za pronalazak pravog blaga za vlastita četiri zida, bilo u obliku namještaja ili ukrasnih predmeta. Ipak, pobrinite se da “stari” predmeti ne postanu prečesti u vašem domu, jer vintage šarm može brzo djelovati staromodno. Uostalom, ne želite da vaš dom izgleda kao antikvarijat. Učinkovito rješenje je pametno kombinirati pronalaske s buvljaka s modernim komadima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum