najbrži električni automobil na svijetu

VIDEO Pogledajte kako Rimčeva "Nevera" juri 232 km/h kod Dubrovnika! Evo što o svemu kaže policija

| Autor: Glas Istre
Izvor: Rimac Automobili

Izvor: Rimac Automobili


Dubrovački dnevnik jučer je objavio kako je Nevera Mate Rimca stigla u Dubrovnik, a danas se, čini se, održavaju testne vožnje, piše Dalmacija danas.

Na Redditu je, naime, osvanuo video vožnje Nevere brzinom od 230 kilometara na sat preko Ratca. U međuvremenu je video s Reddita uklonjen.

“Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano”, dodaju.

“Grubo prekoračenje ograničenja brzine”

O svemu se oglasila i policija:

“Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave”.

Rimac Nevera je potpuno električni hiperautomobil sljedeće generacije. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde, priopćeno je u utorak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of