AUTOMOBILIZAM

Rally day Due Castelli u okruženju Kanfanara: SHOW NA MAKADAMU

| Autor: Miroslav KRPAN
(Miroslav KRPAN)

Prije tri godine osmišljena je i realizirana, tek kao okupljanje istinskih zanesenjaka rallya, tada jedinstvena priredba u nas, svojevrsni show pod nazivom "Rally day Due Castelli" što se ovog vikenda ponovo odvija na području šireg okruženja Kanfanara, točnije od Limskog kanala do povijesnih zidina Dvigrada i Barata.

Organizaciju potpisuje Autoklub "Poreč Motorsport" uz suorganizaciju AKORK "Skok racing 1993". Na listi prijava našla se čak 71 posada iz tri susjedne zemlje Italije, Slovenije i Hrvatske.

- Željeli smo nešto specifično. Eto, palo je na plodno tlo jer su nas i drugi počeli kopirati. Zamislili smo ovo okupljanje kao dvodnevni trening rally posada i to na makadamskoj podlozi. Da smo na dobrom putu dokazuje sve veći interes, prvenstveno posada iz Italije, a ovogodišnja lista ugodno je iznenadila i naš organizacijski tim.

Kombiniramo tri dionice, jučer neobvezni "shakedown" na stazi novog oktanskog centra u Gambetićima te dvije makadamske dionice Lim-Dvigrad i Dvigrad-Barat, na kojima će se odvijati današnji program za nagrade najuspješnijima, istaknuo je Edi Milokanović, neiscrpni pregaoc oktanskih zbivanja istarskog poluotoka.

Manifestacija je upisana u domaći kalendar Hrvatskog auto i karting saveza u rangu manifestacija "rally show" i onaj značajniji za međunarodni imidž "FIA zone event". Na svakoj od dionica vozit će se u oba smjera po dva puta prema posebnom rasporedu počevši od 9,10 sati danas. Ukupna duljina itinerera je 64,87 kilometara, od čega čak 55,08 kilometara otpada na osam prolaza dionicama brzinskih ispita. Prijepodnevni dio završava oko podne, a drugi dio počinje već u 13,25 sati. Sudionici su prema vozilima razvrstani u čak osam različitih klasa.

Sjedište organizatora je u Poreču, ali servisno parkiralište i ured je u samom Limskom kanalu. Verifikacija i tehnički prijam odvijali su se jučer u okruženju restauranta Viking, nakon čega je uslijedio "shakedown" u Gambetićima te sinoć ceremonijalni start svih posada ispred Vikinga, gdje će danas najuspješniji dobiti zaslužena priznanja.

Ova priredba predstavlja jednu od pretpremijera ovogodišnje službene sezone u Hrvatskoj koja kreće iz Kumrovca tradicionalnim rallyjem 6. ožujka. Upravo je to razlogom skromnog odaziva domaćih vozača, koji očito čuvaju svoje automobile za bodovni ogled.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini