AUTOMOBILIZAM

PRVENSTVO HRVATSKE U KRONOMETRU: Kuharić i Poropat slavili u Taru

| Autor: Miroslav KRPAN
Slavio prvog dana Edi Kuharić (Snimio Miroslav Krpan)

Slavio prvog dana Edi Kuharić (Snimio Miroslav Krpan)


Dvodnevni program i dva bodovna natjecanja na karting stazi Motodroma Poreč u Taru, u organizaciji Autokluba Poreč motorsport i suorganizaciju AKORK Skok racing 1993, odisala su uzbuđenjima i vrhunskim vožnjama, posebno onih najbržih u Prvenstvu Republike Hrvatske u kronometar vožnjama.

Za bodove Državnog prvenstva i Auto i karting lige Zapad HAKS-a, na svakom od dva natjecanja 18. i 19. "Nagrade Tar-Vabriga 2021." nastupilo je 57 vozačica i vozača iz 17 klubova, a u borbi za primat u Prvenstvu Istarske rivijere pridružilo im se još 30-tak sudionika.

Prvi je dan protekao u nešto sporijem ritmu, pa je treća vožnja održana pod reflektorima tarskog Motodroma. Izvrsni istarski automobilist Edi Kuharić, Lupoglavac s klupskim obilježjima AK Opatija Motorsport, svojim je izvrsno pripremljenim "Yugićem" u tri bodovne vožnje ostvarivao najbrža vremena, od kojih je ona prva, vremenom 1:16,893 minuta i uz prosjek 70,227 km/sat, bila i najbolja cijelog dana. Najbliži mu je bio Marino Poropat iz pazinskog AK Istra racing teama, koji je Renaultom Clio E1 u drugoj vožnji bio sporiji tek dvije tisućinke, međutim, slabija i sporija treća vožnja u samoj završnici pod svjetlima reflektora, odvela ga je tek na treće mjesto generalke.

Izvrsne je vožnje, sve tri među najboljima polučio Zagrepčanin Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) u robusnom i atraktivnom, samo na izgled, "Fiatu 500". U konačnom poretku osvojio je drugo mjesto, s zaostatkom iza Kuharića 2,936 sekunde, dok je Poropat ubilježio 3,401 sekundu slabiji rezultat.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter