AUTOMOBILIZAM

"Nagrada Tar-Vabriga 2022." otvara sezonu kronometar vožnji: U TARU U DVA DANA NASTUPAJU 233 NATJECATELJA

Danas i sutra na stazi u Taru odvijaju se dva zasebna natjecanja ovogodišnjeg Državnog prvenstva. Za prvi dan prijavilo se 85 natjecatelja za bodove i još 22 za PIR nagrade, dok je nedjeljni program "jači" za 20-tak natjecatelja ukupno

| Autor: Miroslav KRPAN
JEDAN OD PONAJBOLJIH DOMAĆIH JUNIORA - Karlo Pelicar (AKORK Skok racing 1993) (Snimio Miroslav Krpan)

JEDAN OD PONAJBOLJIH DOMAĆIH JUNIORA - Karlo Pelicar (AKORK Skok racing 1993) (Snimio Miroslav Krpan)


Nova bodovna sezona prebogatog i sadržajnog kalendara Hrvatskog auto i karting saveza počela je prije tjedan dana rallyjem u Karlovcu, a nastavlja se ovog vikenda, danas i sutra s dva zasebna bodovna natjecanja u kronometar vožnjama. Domaćin i organizator istoimene manifestacije "Nagrada Tar-Vabriga 2022.", koja se održava po 20., odnosno 21. put na stazi Motodroma Poreč u Taru, je Autoklub Poreč Motorsport uz suorganizatora AKORK Skok racing 1993, a sve pod pokroviteljstvom Općine Tar-Vabriga i domicilne Turističke zajednice.

Prva su to dva ovogodišnja ogleda najboljih vozačica i vozača kronometar vožnji, koje se, ako je suditi po broju prijava na otvorenju nove sezone, ponovo bude i pobuđuje veliki interes. Naime, pored bodovanja Prvenstva Hrvatske, vozi se i za bodove Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a (Istra, Kvarner i Gorski kotar), Prvenstva Auto i karting saveza Istre, te pozivno i tradicijsko Prvenstvo Istarske rivijere. Za prvi dan prijavilo se 85 natjecatelja za bodove i još 22 za PIR nagrade, dok je nedjeljni program "jači" za 20-tak natjecatelja ukupno. Zanimljivost predstavlja da će se na otvorenju nove sezone PH, od deset prošle godine najuspješnijih, naći tek dvojica, i to Karlo Pelicar (AKORK Skok racing 1993), jedan od ponajboljih domaćih juniora, te već iskusni Denis Nišević (AKK Fly With Kolman). Zastupljeno je 19 klubova, 20-tak je juniora, ali tek tri vozačice. Vozila su raspoređena u osam klasa, a najbrojnije skupine imaju domaćin AKORK Skok racing 1993 s 21 vozačem, te zagrebački AKK Fly With Kolman sa 16 vozača.

Na startu nema braće Radovanović, Poropata, Čička, Kuharića ili bračnog para Damarija, proteklih sezona u samom vrhu kronometar poretka, ali se na još jednu probu svoje trofejne "Škode Fabia S2000", na tarsku stazu vraća mladi riječki as Matija Jurišić (AK RI autosport), koji je upravo u Taru 2020. godine, dvostrukom pobjedom načeo jedan od svojih naslova državnog prvaka te sezone, a kroz osam dana očekuje ga prvi ispit FIA Europskog prvenstva na brdskim stazama u Francuskoj.

Kronometar vožnje ove godine, uz već tradicionalna natjecanja u Taru i na Grobničkom polju, te zagrebačko na Mičevcu, u kalendaru ima i tri nove staze, u Zagrebu, Čakovcu i Novom Marofu.

Satnica

Na stazi Motodroma Tar za konačni rezultat svakog bodovnog dana predviđene su tri bodovne vožnje po tri kruga. Svakog dana verifikacija i tehnički prijam odvijaju se od 7.45 do 9 sati, trening je od 10.30 sati, a prva vožnja starta u 12.30 sati. Proglašenje najuspješnijih je svakog dana, danas i u nedjelju oko 18.30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter