Pulski klubovi zaključili prvoligašku sezonu domaćim pobjedama

Veli Vrh skočio na drugu poziciju, Pula ostala peta

| Autor: Ivica Cerovac
POBJEDA ZA KRAJ - Odbojkašice Velog Vrha i Pule (Arhiva Glasa Istre)

POBJEDA ZA KRAJ - Odbojkašice Velog Vrha i Pule (Arhiva Glasa Istre)


PULA - Utakmica 22. kola Prve lige: Veli Vrh - Velika Gorica 3:0 (25:16, 25:10, 25:15). OŠ Veli Vrh. Sutkinje: Elena Mujakić i Ana Stipaničev Matečić.

VELI VRH: Pribičević, Džeba, Miletić (L), Račić Marković, Terlević, Lukežić, Mrkić, Radešić, Šverko, Kalister.

VELIKA GORICA: Kolobarić (L), Đurak, Sruk, Mlinac (L), Rebić, Floreani, Jozepović, Pavlović, Meštrović, Kralj, Burić, Matić, Grahovac.

Klubovi iz najvećeg istarskog grada zaključili su sezonu u Prvoj ligi odbojkašica domaćim pobjedama. Veli Vrh je u svojoj dvorani s »čistih« 3:0 svladao Veliku Goricu, iskoristio pritom domaći kiks Olimpika i prvenstvo okončao kao prvi pratitelj prvaka Dubrovnika, kojemu je nanio jedini poraz. Pula se malo više mučila u Pattinaggiju protiv Drenove te je morala igrati i četvrti set da stigne do bodova, koji joj u konačnici nisu donijeli pomak s pete pozicije. Četvrto mjesto prokockano je porazom u prethodnom domaćem susretu od Mladosti II, koja u posljednjem kolu nije napravila krivi korak.

Na Velom vrhu sve je bilo riješeno nakon 56 minuta »žive« igre. Prvi set Velovršanke su otvorile s 3:0 i u njemu svojim protivnicama nisu dopustile niti jedno poravnanje, no gošće su se držale do 12:10. Uslijedila su tri poena u nizu kojima su razriješene sve nedoumice i prvi je set okončan s 25:16. U drugom su setu Turopoljke osvojile prvi poen, no to je bilo sve od njih jer su igračice trenerice Tatjane Tonković odjurile do 12:3 i s 25:10 privele ga kraju. Niti u trećem Velika Gorica nije stigla do poravnanja, ali najduže je održavala rezultatsku neizvjesnost (19:15), da bi Velovršanke sa šest poena u nizu zaključile susret i sezonu.

PULA - Utakmica 22. kola Prve lige odbojkašica: Pula - Drenova 3:1 (25:20, 25:15, 22:25, 25:21). SC Mirna. Suci: Mihaela Curać i Miroslav Andrijanić.

PULA: Topalović, Bassene, Kontošić, Šljivo, Poropat, Flah (L), Škoro, Buršić, Mravičić, Mrkić, Gaber (L), Županić.

DRENOVA: Stankovsky, Juričić, Šahinović, Barać, Ivić, Iličić (L), Fundek, Skorin, Devčić, Brković, Ljubez, Oštarić (L).

Puno više dramatike bilo je u Pattinaggiju. U prvom setu ona je trajala do 18:18, a onda su odbojkašice Pule osvojile pet poena u nizu i riješile ga u svoju korist. Drugi su set Puljanke otvorile sa 6:0, imale potom 13:6 i dopustile Riječankama da se primaknu na »minus dva« (16:14), nakon čega su ga okončale s 25:15. Treći set donio je opet neizvjesnost u kojem su domaće odbojkašice lovile zaostatak, s 18:22 stigle na 22:22, no tri naredna poena otišla su na gostujuću stranu. U četvrtom se Drenova držala do 12:10, a onda je Pula preko 19:12 stigla do konačnih 25:21.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater