lider se provukao

Odbojkašice Pule propustile prve poraziti Dubrovnik

| Autor: Ivica CEROVAC
Ema Poropat (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Ema Poropat (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Utakmica 12. kola Prve lige odbojkašica: Pula - Dubrovnik 2:3 (25:21, 25:22, 20:25, 18:25, 8:15). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 80. Suci: Elena Mujakić i Paolo Markulin.

PULA: Topalović, Kontošić, Šljivo, Bugarin, Poropat, Sabo, Flah (L), Škoro, Buršić, Rojnić, Mravičić, Mrkić, Gaber (L), Županić.

DUBROVNIK: Obradović, Dežulović, Butigan, Mrakić, Karač, Prkačin (L), Vukas, Kristić (L), Buzolić, Đukić, Gnjatović, Stipanović, Maslać.

Odbojkašice Pule bile su na korak od toga da nanesu Dubrovniku prvi poraz u sezoni. Vodile su Puljanke s 2:0 u setovima i imale »plus četiri« u trećem, no prvoligaški lider se uspio izvući iz naizgled bezizlazne situacije te Pattinaggio napustiti s nova dva boda na svom kontu.

Loše su igračice trenera Gorana Jovanovića ušle u susret, što su Dubrovčanke iskoristile te preko 2:6 stigle do 6:12, a onda su Puljanke napokon proigrale i serijom 5:0 uhvatile rezultatski priključak. Uslijedila je igra poen za poen do 19:19, nakon čega su domaće odbojkašice s tri uzastopna poena »prelomile« prvi set. I drugi su bolje otvorile gošće (3:6), no sad su se Puljanke ranije probudile, od 9:10 s četiri poena u nizu otišle na 13:10 i stečenu prednost sačuvale do konačnih 25:22.

Nastavile su u tom ritmu i u trećem setu, kojeg su otvorile s 3:0, imale potom u dva navrata i četiri poena prednosti, da bi kod rezultata 12:8 »nestale«. Od narednih 11 poena, Dubrovčanke su osvojile deset i potom mirno privele kraju dionicu, nakon čega je neizvjesnost u četvrtoj trajala do rezultata 15:16. Tri poena u nizu otišla su na stranu gošći, koje su potom odjurile do 18:25.

Ušlo se tako u peti set u kojem Dubrovčanke nisu dopustile niti jedno poravnanje Puljankama, koje su im puhale za vratom do 5:6, a onda su gošće riješile sve dileme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini