mma

Ramos protiv Kennedyja po četvrtu profesionalnu pobjedu

| Autor: Ivica Cerovac
ZNAJU ŠTO IM JE RADITI - Zelg Galešić i Andres Ramos (Arhiva Glasa Istre)

ZNAJU ŠTO IM JE RADITI - Zelg Galešić i Andres Ramos (Arhiva Glasa Istre)


U nedjelju će se, s početkom u 20 sati, u sportskoj dvorani medulinske Osnovne škole dr. Mate Demarina održati borilačka priredba FNC 16. Organizirat će je promocija Fight Nation Championship i Udruga za promicanje borilačkih sportova Legija, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin. Sadržavat će osam profesionalnih MMA borbi, a prethodit će joj službeno vaganje boraca koje će se odraditi na istom mjestu u subotu, također s početkom u 20 sati. Kao i prošlogodišnja priredba, i ova će biti posvećena prerano preminulom Damiru Demarinu, velikom pokloniku slobodne borbe. Njemu u čast, FNC je odlučio "ugurati" Medulin u respektabilno društvo glavnih gradova koji su bili domaćini njihovih posljednjih evenata, jer su ovom, koji će se održati u nedjelju, prethodili borilački spektakli upriličeni u Beogradu, Sarajevu i Ljubljani, a nakon Medulina slijedi još jednom Beograd i potom Beč.

Bažant otpao

Boje pulskog Trojana, kao jedini njegov predstavnik, u Medulinu će braniti Kubanac Andres Ramos. Nekadašnji vrhunski hrvač u dosadašnjoj je profesionalnoj MMA karijeri imao tri borbe i upisao je tri pobjede, sve od reda prekidom u prvoj rundi. Posljednju je izborio 30. ožujka u Ljubljani na FNC 15 eventu, kad mu je 77 sekundi bilo dovoljno da "završi" Čeha Vladimira Hajeka. U Medulinu će mu, u poluteškoj kategoriji do 93 kg, protivnik biti Robbie Kennedy, Englez iz Manchestera zvučnog nadimka TNT, čiji je dosadašnji profesionalni omjer četiri pobjede i pet poraza.

- Kennedy preferira boks i jiu-jitsu. Dobar je u boksačkim izmjenama, ali još mu više odgovara parter u kojem se nastoji dovesti u situaciju da "izvuče" polugu ili "uguši" protivnika. S te će strane kao protivnik odgovarati Ramosu, čega je zasigurno i on sam svjestan pa će nastojati što je moguće duže zadržati borbu na nogama i boksati. Mi ćemo, naravno, kao i u svim prethodnim borbama gledati kako da Ramos što prije Kennedyja stavi leđima na pod i onda u parteru dovrši posao - rekao je Zelg Galešić, trener pulskog Trojana kojem će Ramos biti jedina uzdanica u Medulinu. - Planirano je bilo da se nakon poraza od Izraelca Tratnera, upisanog ljetos u pulskoj Areni, na ovom eventu u kavez vrati Daniel Bažant, ali to je otpalo jer smo u dogovoru s njim odlučili napraviti malo dužu pauzu, ne bi li se neke stvari posložile i svi skupa vidjeli što ćemo dalje. U Medulinu je trebala nastupiti i Antonija Šibić, ali je i njena borba otpala jer očekuje prinovu u obitelji.

"Masakr" u kavezu

Često u slobodnoj borbi zahtjevne pripreme znaju dovesti do ozljeda zbog kojih je borac u "pet do podne" primoran otkazati svoj nastup, čime se organizatore stavlja na sto muka. Bilo je tako i s glavnom borbom na FNC 16, koja je pretrpjela promjenu prije desetak dana jer je otpao Brazilac Mateus Messaros te je bosansko-hercegovački borac Tomislav "The Beast" Spahović dobio novog protivnika, Poljaka Macieja Gradeckog.

- Gradecki je više nego dobra zamjena i Spahoviću sigurno neće biti lako vratiti se na pobjedničke staze nakon što ga je u njegovoj posljednjoj borbi, na domaćem terenu u Sarajevu na FNC 14, pobijedio "trojanac" Miran Fabjan - istaknuo je Galešić. - Bit će to više nego zanimljiva borba, isto kao i one u kojima će nastupiti braća Tomislav i Ivan Sičaja, Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji treniraju u zagrebačkom American Top Teamu. No, meč večeri bi, po meni, trebao biti onaj između Talijana Alessandra Caponea i Gruzijca Luke Giorgadzea. Caponea smo mogli upoznati ljetos u Puli gdje je, pomalo iznenađujuće, prekidom svladao Sinanija, a potom je u Sarajevu na isti način pobijedio Mineva. Pokazao se kao beskompromisan borac, a takav je i Giorgadze kojeg smo već imali prilike gledati u FNC-u te očekujem brutalnu borbu, pravi masakr u kavezu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum