stigle do bodova

Odbojkašice Pule slavile u Vinkovcima na posljednjem ovosezonskom gostovanju

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell)

(Snimio Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell)


VINKOVCI : PULA      0 : 3

VINKOVCI - Utakmica 21. kola Prve lige odbojkašica: Vinkovci - Pula 0:3 (19:25, 20:25, 21:25). SD Lenije. Gledatelja: 210. Suci: Milenko Korica i Antun Odobašić.

VINKOVCI: Rukovanjski (L), Veselčić, Begonja, Seser, Durišić, Biluš, Brčinović, Rakonić, Višević, Poljičak.

PULA: Bassene, Kontošić, Šljivo, Poropat, Battistutta, Flah (L), Škoro, Buršić, Mravičić, Gaber (L), Županić.

Odbojkašice Pule stigle su do nova dva boda na posljednjem ovosezonskom gostovanju, svladavši u Vinkovcima istoimenog domaćina. Reprizirale su igračice Gorana Jovanovića jesenski ogled u Pattinaggiju kad su također slavile istim rezultatom, a za potpuni "deja vu" nedostajao je tek jedan poen. U Puli su Vinkovčanke osvojile 19 poena u prvom te 21 u drugom i trećem, dok su na svom parketu osvajale redom 19, 20 i 21 poen.

Početak susreta donio je izjednačenu borbu tijekom koje su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. Od 6:4 otišlo se na 6:9, da bi se nedugo zatim 8:11 pretvorilo u 13:11, a onda su kod 15:14 Puljanke dodale gas i više se nisu osvrnule. S pet poena u nizu "prelomile" su prvu dionicu, imale i "plus sedam" (17:24), najveću prednost na susretu, nakon čega su realizirale treću set loptu.

Drugi set poenom su otvorile Vinkovčanke, što im je bilo i jedino vodstvo u ovoj dionici. Držale su potom priključak do 11:11, a onda su Puljanke osvojile narednih pet poena te tako izgradile prednost koju su održavale do konačnih 20:25.

I treći set je krenuo poput prethodnog, poenom domaćih odbojkašica, na što su Puljanke odgovorile serijom 4:0 te nedugo zatim pobjegle na "plus pet" (2:7). Nije to "slomilo" Vinkovčanke koje su se uspjele primaknuti na poen zaostatka (8:9) i potom nastavile puhati za vratom Puljankama. Neizvjesnost se protegnula do 18:19, a onda su četiri naredna poena otišla na stranu gošći, koje su realizirale treću meč loptu i nakon 73 minute "žive" igre zaključile priču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom