ISTRA 1961

Tramezzani ne dozvoljava opuštanje, lovi se 6. mjesto

| Autor: Roberto Car
Paolo Tramezzani (Snimila: Leona Teodorović)

Paolo Tramezzani (Snimila: Leona Teodorović)


Susreti proteklog 32. kola jasno ukazuju koji se klubovi još bore za neke ciljeve, odnosno koji su klubovi već "prekrižili" sezonu.

Četiri kola prije kraja Dinamo i Rijeka bore se za naslov, a Osijek i Lokomotiva za četvrto mjesto koje vodi u Europu, dok svi ostali nemaju rezultatskog imperativa. Hajduk je treći i ne može niti gore, niti dolje, Rudeš je i matematički već odavno ispao, Slaven Belupo je pretposljednji, dok se trojka Varaždin, Gorica i Istra 1961 bore za poredak od šestog do osmog mjesta.

Shodno tome, ne čudi da su klubovi koji se više ne bore "smanjili gas". Igrači već planiraju sljedeću sezonu, klubovi također te se u sastav guraju "klinci" kako bi osjetili prvoligaški nogomet. Međutim, igrajući takve, "prijateljske" utakmice ne mogu dobiti prijeko potreban podražaj.

Baš zato istoj formuli nisu prišli i u pulskom prvoligašu. Iako su dočekali još jednu mirnu sezonu što se borbe za ostanak u najvišem razredu tiče, ne žele spustiti gard i minutažom "častiti" klince iz omladinskog pogona.

Iako i među navijačima Istre 1961 ima dosta njih koji zazivaju takav scenarij. No, čak da su u pulskom klubu tako nešto i razmatrali, sudarili bi se s nepokolebljivim stavom stručnog stožera na čelu s trenerom Paolom Tramezzanijem. Takve zamisli nemaju prođu kod talijanskog stručnjaka i to s razlogom. On je tipičan predstavnik talijanske nogometne škole u kojoj su disciplina, borbenost i igra na rezultat glavne odlike. I od toga nema odstupanja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater